CHP’ye giden Amasra raporunda ne yazıyordu? İşte cevabı:

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lafı dolandırmadan direk mevzuya girelim. 5 aday adayının yarıştığı Amasra’da CHP’nin tercihi Recai Çakır oldu. Siz de izlediniz; bu duruma aday adayı Bora Işıkal ve ilçe yönetiminin tepkisi sert oldu. Zehir zemberek suçlamalar yaparak istifa ettiler.

İstifa edenler, Amasra’da yapılan ankette halk yüzde 71’le Bora Beyi işaret ettiğini savundu. Halkın isteği görmezden gelindi, hatta kaçırıldı denilerek Aysu Bankoğlu ve genel merkez hedefteydi.

Dün de İl Başkanı Selim Karakaş, aday belirleme sürecinde Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre’nin çalışmaları ve örgütün görüşleri doğrultusunda genel merkeze bir rapor sunduğunu, adayın bu rapor doğrultusunda belirlendiğini anlattı.

Peki o raporda ne yazıyordu… Herkes gibi biz de merak ettik, sorduk, soruşturduk. Ve aday tercihinde etkili olan o raporu hazırlayan yetkiliye ne anlatıldığını öğrendik. Buyrun:

*** 2004 seçimlerinde Bora Işıkal, CHP’nin Amasra ilçe başkanıydı. İl yönetimi ve genel merkez Coşkun Demirel’i istiyor, Amasra örgütü Dr. Hüsnü Ayhan da ısrarcıydı. Bora Bey, ısrarından vazgeçmedi, daha da ileri giderek dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı telefonla aradı ve talebini iletti. Baykal’ın tepkisi sert oldu. ‘Sen kimsin; Amasra ilçe başkanı. Ben kimim; CHP’nin genel başkanı’ diyen Baykal, ‘defterleri alın’ talimatı verdi, başkanı görevden aldı. Seçimi Coşkun Demirel kazandı.

*** Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan ayrılması ardından Bora Işıkal yeniden aday olarak ilçe başkanı oldu. 2014 seçimlerinde ilçe yönetimi aday olarak bu kez Mehmet Emin Timur’u istedi. Timur seçimi kazandı ancak birkaç ay sonra istifa edip AK Parti’ye geçecekti.

*** Ve gelelim son sürece. Aynı zamanda CHP’nin kurultay delegesi olan Bora Işıkal ve CHP Amasra örgütü son cumhurbaşkanlığı seçiminde Rıza Yalçınkaya ile hareket etti. Milletvekilli adayı Aysu Bankoğlu için canla başla çalışmadı. Büro bile açmadılar. Kırsalda etkili olacak şekilde hiç görünmediler.

*** Recai Çakır tercihine gelince. Bartın merkezde KESK’in hatırı sayılır bir oy potansiyeli var. Recai Bey, Amasra için tercih edilirken Bartın oyları da düşünülerek tercih yapıldı. Zira KESK’in tercihi Recai Çakır’dı…

Hemen öfkelenmeyin, bunlar benim görüşlerin değil. Dedim ya, Yunus Emre’ye Bartın’da iletilen mesajlar. Anlatılanlar böyleyse, raporun nasıl olduğunu anlamak güç değil. Bu bilgiyi örgüt içinde etkili bir isimden öğrendim. Bununla da yetinmeyip ikinci bir kaynaktan teyit aldım.

Bu anlatılanlara ilişkin itirazlar var tabi ki. Zira ilçe yönetimi seçim döneminde sahada aktif çalıştığını hatta bu uğurda ölümden döndüklerini anlatmıştı. Seçim döneminde çok samimi gayretler içinde çalışanların olduğu da bilinen bir durum.

Ancak yaşanan sürece, açıklamalara ve verilen cevaplara bakıldığında bu anlattıklarımla örtüşen işaretlerle karşılaştık. Kim haklı kim haksız elbette tarih gösterecek. Benim görevim bugün yaşananları okurlarıma aktarmak.

Ve siyaset hiç kuşkusuz uzun soluklu bir yarıştır. Dengeler değişir, şartlar değişir, konuşulanlar değişir. O günün şartlarını da o gün anlatırız.

*****

Siyasetin Gülizar Ablası…

31 Mart seçimleri, meydanlarda hiç olmadığı kadar kadın adayların yarışına sahne olacak. O isimlerden ikisi; Kurucaşile’de Nergis Hanım, Kozcağız’da Meliha Okutay siyasette görece deneyimli isimler.

Ancak ikisinin ilk deneyimi. MHP’nin Ulus adayı Sevgi Hanım ile Kumluca’nın Gülizar ablası siyasetin yeni yüzleri. Sevgi Hanım’la tanışmadık ama Gülizar Hanım’ı tanırım. Aslında politik bir kişilik değildir. Kasabanın gülen yüzüdür o.  Medeni cesaretinden dolayı kutlarım.

Sosyal medyada hiç görmediğim kadar yoğun bir karşılık buldu. Bana göre hesapları da değiştirdi.

31 Mart’ta en çok hanım adayların performansını izleyeceğim.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’ye giden Amasra raporunda ne yazıyordu? İşte cevabı:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir