Köylerin içme suyu, yol, atık su gibi konulardaki yürütme organı KÖYDES encümenliği için seçim yapıldı.
132 muhtarın oy kullandığı seçimde il genel meclisinin AK Partili üyesi Ali Eyüpustaoğlu, MHP’li üye Aynur Yıldırım ile muhtarlar Basri Ayhan ve Fikret Demirtaş encümen olarak seçildi.
BARTINSTAR/ŞEHİR
Türk mahalli idare teşkilatında kendine ait kamu tüzel kişiliğine sahip köy idaresinde seçim heyecanı yaşandı. Sancılı geçen il genel meclisi seçimi ardından yapılan KÖYDES seçiminde gözler, AK Parti’deydi.
Farklı adaylıklar gündeme gelse de AK Parti grubu, dengeyi sağlamak için toplantı yaptı. Ve Cumhur İttifakı olarak Ali Eyüpustaoğlu ve Aynur Yıldırım’ın adaylığı ortaya çıktı. CHP grubu ise il genel meclisi üyesi Musa Özgün’ü aday olarak gösterdi.
Bartın Vali Yardımcısı Muhittin Gürel Başkanlığında yapılan Bartın Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliğinin Nisan ayı olağan meclis toplantısına katılım yoğun oldu.

132 muhtarın oy kullandığı seçimde Birlik Encümenine seçilen İl Genel Meclisi üyeleri Aynur Yıldırım 110 ve Ali Eyüpustaoğlu ise 103 oyla seçildi.
Muhtar üye olarak seçilen Muratbey köyü Muhtarı Basri Ayhan ve Beşköprü köyü Muhtarı Fikret Demirtaş en yüksek oyu alarak encümen oldu. CHP adayı Musa Özgün ise 26 oyda kaldı.
Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığıyla köylerin altyapı sorunlarını çözmekte yürütme görevi üstlenen KÖYDES encümenleri, seçime kadar görev yapacak.
