Vatandaşın alın terini tokatlamak isteyen kalpazanlar yakalandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bartın ve Zonguldak’ta sahte paralarla piyasadan fındık toplayan kalpazanlara yönelik Jandarma tarafından başlatılan operasyonda 3 kişi sahte paralarla yakalandı. Son günlerde Kumluca’da şikayetler geliyordu. 

74MEDYA/ASAYİŞ

Bartın C.Başsavcılığının talimatları doğrultusunda,  İl Jandarma Komutanlığınca Bartın ve çevre illerde piyasaya sahte para sürdükleri, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan vatandaşlarımızın alın terine göz dikerek fındık vb. ürün alımı adı altında dolandırarak haksız kazanç elde eden şahısların tespiti ve yakalanarak adalet önüne çıkartılmaları için operasyon yapıldı.

JANDARMA ÖZEL EKİP KURDU

İstihbarat, KOM ve JASAT personelinden özel ekip oluşturularak yapılan araştırmalar sonucunda piyasaya sahte para sürdükleri belirlenen kişilerin kimlikleri tespit edildi. Deliller ışığında önceki gün Bartın ve Zonguldak illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda; F.Ç. (Zonguldak-53 yaş), A.B. (Düzce-42 yaş) ile Y.Ç. (Zonguldak-57 yaş) isimli şüpheliler yakalanarak Bartın’a getirildi. Zanlılar soruşturmayı yürüten  C.Savcısının talimatıyla gözaltına alındı.

Yakalanan şüpheli şahısların tespit edilen adreslerinde ve araçlarında yapılan aramalarda ise;  iki farklı paket halinde  seri numaraya sahip toplam (90) adet 100 TL’lik sahte para ele geçirildi. Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün sevk edildikleri adli makamlarca adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vatandaşın alın terini tokatlamak isteyen kalpazanlar yakalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir