Bartın’ın beyazı, siyahı, kırmızısı! İşte 30 parçalık o kreasyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıyafetler, Bartın’a has ‘Oyulgama’yla hazırlandı. Kadın ışıltısını tamamlamak için fleksiyle tamamlanmış çok fonksiyonlu tasarımlar biraz cesur biraz da cüretkardı. İşlemeler, Özkan Kalafat’ın deyimiyle ananelerimizin sandığından çıktı.

BARTINSTAR/FOTO GALERİ


Geçtiğimiz Perşembe gecesi (8/7/2021) Riverside Otel’de gerçekleştirilen defile için çift kişilik 100 davetiye dağıtıldı.


Bartınlı modacı Özkan Kalafat defilesine, ‘Reflection’ adını verdi. Kadının insanlık tarihindeki var oluş sürecinde öz gücünü yansıtmayı hedefledi.


Defile, 10’ar parçalık 3 bölüm halinde yapıldı. Son bölüm tamamen beyaz kıyafetlerden oluştu. Bölüm aralarında dans şovları ilgiyle takip edildi.


Özkan Kalafat imzası taşıyan 30 parçalık kreasyonda özel dizayn edilmiş boyutlarda pleksiler elbiselere uygulandı.


Bartın’ın yöresel olarak unutulmaya yüz tutmuş Oyulgama sanatı el işçiliği sanatı çağdaş çizgilerle tasarımlara işlendi.

Defilenin baş mankenliğini Ece Gürsel yaptı. Gürsel, davetliler için bir de şarkı söyledi.


Elbiselerde renk olarak kadını doğada ve hayatta temel alan ana renk geçişleri, masumiyet ve gücü yansıtan siyah ve beyaz arasında yer aldı.


Riversıde Otel’de Reymen ana sponsorluğunda düzenlenen defilenin koreografisini Asil Çağıl,  ses-ışık ve sahne düzenini İbrahim Kandemir hazırladı.


Tasarımları Ece Gürsel, Zeliha Çal, Türkan Geyik, Derya Ekşioğlu, Seviye İkbal Tulgar, Simge Ünal, Nazlıcan Erden, Melisa Arslan, Jenya Krivaenko, Leena Shindondola ve  Elif Tokgöz taşıdı.


Özkan Kalafat, 10 yıldır sürdürdüğü moda tasarımcılığı kariyerinin en heyecanlı gecelerinden birini yaşadı.


Renkli gecede küçük aksaklıklar da yaşandı. Bir ara mankenler geçiş sırasında birbirinin kıyafetine bastı. Sendeleyen manken, neyse ki düşmeden durumu toparladı.


“Fashion Show’21 Reflection” adlı defile, pek çok konuda ilkleri bünyesinde barındırdı. Bartın’a ait  Oyulgama sanatı ilk kez görücüye çıktı. Şehirde bu düzeyde yapılan ilk organizasyon oldu.


Defileyi Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile İl Kültür Müdürü Handan Karakoç da izledi. Sınırlı sayıdaki Bartınlı davetli, en az defiledeki kıyafetler kadar iddialıydı.


Defilenin finalinde Ece Gürsel, beğeni toplayan kreasyonun tasarımcısı Özkan Kalafat’la birlikte yürüdü. Kalafat, Bartın’da bir ilki gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşadı.


Foto galerimizde yer alan fotoğraflar, gecenin sponsorları arasında yer alan Atakan Coşkun Ajans Reklam firmasından Atakan Coşkun ve Ahsen Karayormuk tarafından çekildi. Bartınstar’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bartın’ın beyazı, siyahı, kırmızısı! İşte 30 parçalık o kreasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir