İşte budur! Kumluca orman kooperatifleri deprem bölgesine 10 kamyon odun gönderiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hava buz. Deprem bölgesinde milyonlarca insan üşüyor. Türkiye yardım için seferber. En anlamlı bağış Kumluca’nın orman kooperatiflerinden geldi. Orman İşletmesi de destek verdi. 10 kamyon odun yarın yola çıkıyorlar. Üstelik bu başlangıç…

BARTINSTAR/GÜNDEM

Kahramanmaraş merkezli deprem, 10 şehrimizde yıkıma yol açtı. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, on binlercesi yaralandı. Deprem bölgesinde evsiz kalan milyonlarca vatandaşımız ise soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veriyor. Türkiye’nin güneyinden yükselen “Üşüyoruz” çığlığını Kumluca’nın orman köylüsü duydu.

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ve Kumlucalı orman kooperatifleri, deprem ardından kriz masası oluşturdu. Ne gibi yardım yapılacağı tartışıldı. Battaniye, gıda ürünleri gündeme geldi. Sonunda belki de en çok ihtiyaç duyulan üründe karar kılındı. Doğalgaz ve elektrik verilemeyen bölgede en büyük ihtiyaç ısınmaydı. Organizasyon hızlı yapıldı. Kumluca bölgesindeki 10 orman kooperatifi ve orman köylüleri, odunlarının bir kısmını göndermek için seferber oldu. Bartın ve Ulus orman işletme müdürlükleri de projeye destek verdi. Kumluca Orman İşletme şefliği, organizasyonda her kolaylığı gösterdi.

İlk etapta 10 kamyon odun gönderilecek. 1 kamyonda yaklaşık 40 siter (Yaklaşık 30 ton) odun olacak. Yaklaşık değeri 500 bin TL değerindeki ilk posta odun, bugün yüklenerek deprem bölgesine yola çıkacak. Konuklu Konak Kooperatifi Başkanı Ramazan Kızıl ve yardımcısı Ersin Özsoy ilk konvoya başkanlık edecek. İhtiyaca göre yardım organizasyonu devam edecek.

Bartın’da iki gündür devam eden kampanyalar boyunca herkes karınca kararınca destekte bulunuyor. Kimisi bir battaniye, kimisi gıda kolisi bağışlıyor. Gücü olanlar maddi bağış yapıyor, kimisi de kan veriyor. Maden işçileri kurtarma faaliyetinde bulunuyor, çocuklar eldivenlerine bağışlıyor. Orman köylüsünün bu dayanışması da bir alkışı hak ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşte budur! Kumluca orman kooperatifleri deprem bölgesine 10 kamyon odun gönderiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir