Yeni Kaymakam, Ulus’un doğal güzelliklerine hayran kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısa süre önce görevine başlayan Ulus’un yeni Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret etti. Hayranlığını gizlemedi.

BARTINSTAR / SATI LÜTFİ OKÇU

Kaymakam Mehmet Sadık Kılıç’ın eşiyle birlikte çıktığı geziye Ulus merkezinde yapım çalışmaları devam eden Kocagöz Konağı Etroğrafya Müzesi’yle başladı. Tarihi konağı ve müzede yer alan eserleri ilgiyle inceleyen Kılıç, çalışmalar hakkında bilgi aldı, geçmişi günümüze taşıyan eserin Ulus için önemli bir çekim merkezi olacağını söyledi.

Daha sonra Saraçoğlu İbrahim Efendi tarafından 1890 yılında yapılan 130 yıllık Kocagöz Aile Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve restorasyonu geçen yıl biten tarihi hamamı çok beğenin Kaymakam Kılıç, kültür varlığının kurtulmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.

Turizm alt yapılı olarak planlanan ve Küre Dağları Milli Parkı tarafından projelendirilerek yapım çalışmalarına başlanılan Aşağı Köy Yukarı Mahalle “Seyir Teras”ına da giden Kılıç, Ulus’a gelen her misafirin “Ahşap Teras”a mutlaka gelmek isteyeceğini, yapının Ulus turizmine önemli katkı sunacağını ifade etti. Ardından Ulukaya Köyü Şelalesi ve Kanyonu gezen Kaymakam Kılıç, buradan Drahna Vadisi “Atakkaya Seyir Teras”ına geçti, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini çok beğendiğini ifade etti.

Kılıç’a Ulus tarihiyle ilgili önemli çalışmalara imza atan BartınStar Ulus temsilcisi Satı Lütfi Okçu eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Kaymakam, Ulus’un doğal güzelliklerine hayran kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir