Marzinc’den bir garip basın toplantısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplantıda söylenenlerden daha çok toplantının yapılış şekli tartışma konusu oldu. Toplantıya katılanların bir kısmı “tesadüfen öğrendik” dedi, davet edilmeyenler tepkiliydi.

BARTINSTAR/GÜNDEM

Marzinc AŞ. adına basın toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özcan, Yönetin Kurulu Başkan Vekili Ayhan İleri, Genel Müdür Metin Altan ile Bartın’dan Lütfi Bayrak katıldı. Depo çalışması yapılan açık alanda yapılan basın toplantısına Bartın Halk ve Pusula gazeteleri, Bartın Manşet Gazetesi, Bartın Hergün Gazetesi ve Bartın Olay Medya temsilcileri yer aldı. AA ve DHA ile Bartın Hayat temsilcileri, toplantıya tesadüfen dahil olduklarını bildirdi.

Toplantıda konuşmacılar, birkaç gündür firmayla ilgili çeşitli iddiaları gündeme taşıyan isimleri davet etmedi. O iddiaları yalanlarken bazı belgeler gösterdi.

BartınStar Yazarı Ayhan Tepe, sosyal medyadan izlediği toplantıya ilişkin izlenimlerini yazdı. Ayhan Tepe, 5 madde halinde topladığı çelişkileri şöyle sıraladı:

MARZİNC FİRMASININ BASIN AÇIKLAMASI ÜZERİNE TESPİT VE DEĞERLENDİRMELERİM

1-) Öncelikle konuyu kamuoyunun gündemine taşıyan basının bu basın açıklamasında bulunmayışı garip geldi. Bu itibarla davet edilip katılmamışlarsa bu saatten sonra bu konuda yapacakları açıklamalar kamuoyu nezdinde dikkate alınmayacaktır.

Ama davet edilmeyip, sadece bir kısım basın mensubuna haber verilmişse bu da firmanın açıklayacağı açıklamaların yine bundan sonra kamuoyu açısından bir kıymeti harbiyesi olmayacağı gerçeğini ortaya koymaktadır.

2-) Yer arama konusuna gelince… Ortaya atılan iddialara “YALAN” demeyip sadece “BİZİM BİLGİMİZ DIŞINDA” diye geçiştirmeleri… Farklı bir firma veya farklı bir isimle farklı bir işlem mi var sorularını akla getiriyor maalesef.

3-) Curuf konusuna gelince.. Reddediyorlar ama Karabük’teki örneğin gösterilmesi üzerine; “ÖZEL İZİNLE” diye de geçiştiriyorlar… Bunun da değerlendirmesini sizlerin taktirlerine bırakıyorum.

4-) Firma yetkilileri kendileri açısından pozitif olan konularda belge ile açıklama yapmayı tercih ederken, kendileri açısından negatif olan konularda bilimsel veya bilirkişi gibi rapor verilerini vermekten kaçınıyorlar. Bu da yine firmaya olan güvensizliği perçinliyor.

5-) Basın açıklamasının son bölümünde bir basın mensubumuz tarafından; “firma tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında bazı basın mensubu arkadaşlara veya STK’lara yardım yapıldı mı?” diye sorulması üzerine firma yetkililerinin net cevap vermeyip, farklı konulara girmeye çalışmalarını yine kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Marzinc’den bir garip basın toplantısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir