Bartın Valisi Sinan Güner, Bakan’dan o yatırımlar için destek istedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Bartın ziyareti renkli geçti. Yapımı tamamlanan okulların açılış töreninde Bartın Valisi Sinan Güner, bölgenin en kapsamlı Bilim Sanat Merkezi, Özel Eğitim Ana Okulu ve Eğitim Merkezi projeleri için maddi manevi destek istedi.

BARTINSTAR/EĞİTİM

Hemen her ay bir bakan ağırlayan Bartın, dün de hareketli bir gün geçirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Bartın’da yapımı tamamlanan Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ulus Abdipaşa Ortaokulu ve Kurucaşile Anaokulu’nun açılışını yaptı, çeşitli temaslarda bulundu.

Valilik ve belediye ziyaretleri ardından Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Ziya Selçuk, “Burada açacağımız okulların elbette çok teknik detayları var. Emin olun ki öğretmenlerimizin, çocuklarımızın daha mutlu olacağı ortamlar hazırlamak temel gayemiz. Çocuklarımızın okula severek gitmesi yine arzularımız arasında. Bütün bunları yaparken istiyoruz ki çocuklarımız sanat, spor, kültür, bilim anlamında çok daha iyi yetişsinler, daha donanımlı olsunlar. Bugün ilkokula başlayan çocuklar 2040’a doğru çalışma hayatına atılacak ve bize bir soru soracaklar, ‘Siz bizi neye hazırladınız?’ diye. O günün dünyasındaki büyük değişimler, tüm dünyayı sarsacak. Bu sarsıntıya hazır olmak için de görüyorum ki Bartın’ın büyük hazırlıkları var. Okullarımızda ortaya çıkacak başarılar, çocuklarımızın ortaya koyacağı bilimsel projeler, çalışmalar, eğitimsel başarılar, geleceğe yatırım olarak görülecektir” dedi.

TELAFİ EĞİTİMİYLE İLGİLİ SÜREÇ BAŞLADI 

Kovid-19 sürecinin tüm dünyada olduğu gibi ülkede de bazı sorunlara ve eksikliklere yol açtığını dile getirerek konuşmasına “Bizim vazifemiz, bu eksikleri tamamlamaktır. Bu vesileyle ‘Telafide Ben de Varım’ çalışmasını başlatmış bulunuyoruz. İnşallah 5 Temmuz’da da asıl program başlayacak. Bu süreçte telafide Bartın’ın gereken her türlü hazırlığını yaptığını görüyorum” ifadelerini kullandı.

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da yaptığı konuşmada Bartın’da son 19 yılda 41 yeni okul kazandırdıklarını belirterek Bartın’ın eğitim yatırımlarında en şanslı illerden biri olduğunu söyledi. Yılmaz Tunç, “Bartın gerek okul öncesinden başlayarak üniversiteye kadar bir eğitim şehri oluyor. Bartın Üniversitesi de çok güzel faaliyetlere imza atılıyor. Bartın Üniversitemiz gerek eğitimin kalitesi yükselmesi, üniversite sanayi işbirliği ile Bartın’a hem ekonomik bir değer kazandırdı hem de gerek sosyal anlamda Bartın’a kalkınma anlamında bir lokomotif oldu. Üniversitemizde fakülte inşaatları devam ediyor. Ortaöğretim ve lisede okullaşma ve öğretmen sayısı itibariyle Bartın şanslı. Fiziki imkanları da hemen hemen tamamlanmış durumdayız. Eskiyen okulları hemen yeniliyoruz, onarımlar hızlı bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

VALİ SİNAN GÜNER DEVAM EDEN YATIRIMLAR İÇİN DESTEK İSTEDİ

Bartın Valisi Sinan Güner de açılışı yapılan eğitim kurumları için bakanlığının desteklerine teşekkür etti, ardından şu uzun cümleyi kurdu: “İlimizde, desteklerinizle hızla bitirmeye gayret ettiğimiz bölgenin en kapsamlı Bilim Sanat Merkezini ve eğitim çağındaki nüfus içinde Türkiye ortalamasına göre yaklaşık 4 kat fazla yer tutan özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizin nitelikli eğitimi ve rehabilitasyonu için yapımı devam eden Özel Eğitim Ana Okulumuzu bir an önce eğitime açabilmek; yine aynı gerekçelerle planladığımız özel eğitimi ve rehabilitasyonu birlikte sağlayabilecek kampüs şeklinde bir özel eğitim okulunun yapımına başlayabilmek ve Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin meşhur Çeşme-i Cihan nitelemesine mahzar olan ilimizin eşsiz denizini, tarihini, tabiatını, milli parklarını, başkentimize olan yakınlığını da gözeterek başta bölgemizin ve ülkemizin bütün öğretmenlerine ve Milli Eğitim camiasına, sonra da bütün kurumlarımızın eğitim, seminer, konferans ve moral ihtiyaçlarına açmak konusundaki Eğitim Merkezi Projemizi hayata geçirebilmek için maddi, manevi desteklerinizi arz ediyoruz.”

Konuşmalar ardından açılış töreni gerçekleştirildi. Bakan Selçuk, açılış sonrasında İstiklal İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin derslerine giren Ziya Öğretmen, onlarla birlikte ders işlerken konu anlatımlarını dinledi. Bakan Selçuk, Bartın programı kapsamında AK Parti Bartın İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek parti örgütleriyle bir araya geldi. Ardından Amasra’ya geçen Bakan, Cuma Namazı’nı burada kıldı. Ardından ilçeyi gezerek temaslarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bartın Valisi Sinan Güner, Bakan’dan o yatırımlar için destek istedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir