850 kişiyi kapsayan Bartın Belediyesi ile Vakıfbank arasında promosyon anlaşması imzalandı. Her çalışan 70 bin TL alacak. Bartın’da 56 bin emekli yaşıyor. Aldığı promosyon en alt düzeyde. Günün sorusu şu: Emekliler sayısal gücünü neden kullanamıyor?
BARTINSTAR/EKONOMİ
Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya ile Bartın Vakıflar Bankası Müdürü Olcay Dokumacı’nın katılımıyla promosyon anlaşması yapıldı.
Buna göre 15 Ekim – 15 Kasım tarihleri arasında geçerli olmak üzere; memur, sözleşmeli, kadrolu ve şirket personeli toplam 850 kişiyi kapsayan, 3 yıl geçerli 70.000 TL’lik promosyon sözleşmesi karşılıklı olarak imzaladı.
Herkesin aklına gelen ilk soru aynı oldu. Bartın’da 56 bini aşkın emekli (son verilere göre 56 bin 358) yaşıyor. Emekliler neden sayısal büyüklüğünü promosyon anlaşmasına dökemiyor?
Bartın Emekliler Derneği’nin konuyla ilgili bir çalışma yaptığı biliniyor. Ancak bir sonuç çıkmış değil. Bartın’da emekliler halen en düşük oranlarda promosyon alıyor.
