Bartın Tapu’da dijital devrim! Türkiye’de çok az ilde var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tapu dairesinde belediyeden rayiç değer belgesi alma, elde evrak taşıma devri bitiyor. Artık rayiç değer dijital ortamda tek tıkla alınabilecek. Bartın Tapu Müdürü İdris Çiçek, “İşlemler hızlı ve kolay olacak” diyor.

BARTINSTAR/ŞEHİR

Bartın Tapu Müdürlüğü ile Bartın Belediyesi arasında sessiz sedasız atılan bir imza, emlak alım satımlarında herkesi önemli bir mesaiden kurtarıyor. İki kurum arasında elektronik ortamda emlak rayiç değerlerinin alınmasına ilişkin protokol imzalandı. Bu sayede Tapu Müdürlüğüne işlem için gelen vatandaşlar belediyeden Emlak Beyan Değeri almadan işlem yapabilecek.

Bartın Tapu Müdürü İdris Çiçek, Türkiye’de ancak 8-9 ilde başlatılabilen uygulama ile emlak alım satımlarında işlemleri çok daha kolay yapılacağını söyledi. Tapuda satış, hibe, ifras, tevhid gibi işlem yapmak isteyen herkesten istenen emlak rayiç bedelini çıkarmak için artık kimsenin belediyelere gitmek zorunda kalmayacağını söyleyen İdris Çiçek “Elektronik ortamda tapuya online başvuru yapılacak. Biz otomatik olarak rayiç bedeli göreceğiz. İşlem için önemli bir bürokrasi, başka kurumlara gidip gelme, elde evrak taşıma dönemi bitti. Evinden başvuruyu yapacak olan vatandaş, artık sadece masaya gelecek” bilgisini verdi. Çiçek, merkezde başlayan uygulamanın beldelere de yaygınlaştıracaklarını söyledi.

BARTIN’IN TAPU HAFAZASI DİJİTALLEŞİYOR

Kurum bünyesinde elektronik arşiv çalışması yürüttüklerini belirterek “Fiziksel olarak kağıt üzerinde hiçbir evrağa dokunmadan işlemleri halledeceğiz” diyen İdris Çiçek, yaklaşık 8 aydır Bartın Tapu Müdürü olarak görev yapıyor.

Kurumun hemen her biriminde emeği olan İdris Müdür, aslen Bartın Uluslu… İlk, orta ve lise eğitimini Karabük’te tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Harita Bölümü, ardından açık öğretim İşletme’yi bitirerek çifte diploma sahibi oldu. 1998’de Çaycuma’da Kadastro Teknisyeni olarak meslek hayatına atıldı. 2009’da Kontrol Memuru olarak Kars’a atandı. 2011’de Tapu Sicil Müdür Yardımcılığı görevine yükseldi. Sakarya’da 4 yıl müdür yardımcısı olarak görev aldıktan sonra Ağrı Hamur’a Tapu Müdürü oldu. Burada iki yıl görev yaptıktan sonra da 2020 Eylül’ünde Bartın’a İl Müdürü olarak atandı. 46 yaşındaki Çiçek evli ve iki çocuk babası.

PANDEMİ DÖNEMİNE RAĞMEN BARTIN’DA EMLAK ÇOK HAREKETLİ

İş tetkik ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı gibi farklı sertifikalar da taşıyan İdris Çiçek’e, pandemi döneminin kurumdaki işleyişi değiştirip değiştirmediğini soruyoruz. Şöyle anlatıyor: “Bartın’da emlak çok hareketli. İşler hiç düşmedi. Örneğin pandemi döneminde kamuda yarı zamanlı çalışma dönemleri oldu. Ancak tapu, iş yoğunluğu nedeniyle yarı zamanlı hiç çalışamadı. İşlerin yürümesi için hep tam kadro görev yaptık. Yılın ilk üç ayında Bartın merkezde tapu harcı olarak Hazine’ye 4 milyon lira aktardık. Bu rakam Haziran itibarıyla 6 milyon 200 bin liraya ulaştı. Tapu’da mesai hep yoğun. Hizmet standartı açısından bir çalışan günde ortalama 3-5 işlemi tamamlar. Bu rakam bizde 10’un altına hiç düşmüyor. Pandemi sürecinde intikal işlerinde yüzde 100’ün üzerinde artış oldu. Şehrin genişlemesi, 18’inci madde imar uygulaması derken kurumun iş yükü katlandı. Elbette bu durumdan şikayetçi değiliz, en iyi hizmeti üretmek için çalışacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bartın Tapu’da dijital devrim! Türkiye’de çok az ilde var

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir