1. Haberler
  2. AMASRA
  3. CHP Bartın’da belediye başkanlığı için ilk resmi başvuru

CHP Bartın’da belediye başkanlığı için ilk resmi başvuru

bartinstar
featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimi öncesi CHP, seçim takvimini 21-28 Kasım olarak açıklamıştı. İlk resmi başvuru bugün Amasra’dan geldi. Belediye Başkanı Recai Çakır, yeniden aday almak için partisine resmi başvuru yaptı.

BARTINSTAR/SİYASET

Bartın merkez ve ilçelerde CHP adayı olmak için pek çok isim, günlerdir müzakere yürütüyor. Salı günü bitecek süreç öncesi hareketlilik başladı. 2019 seçimlerinde CHP’nin Bartın’da kazandığı tek belediye olan Amasra Belediyesi’nin başkanı Recai Çakır, 31 Mart 2024 seçimlerinde yeniden aday olduğunu belirterek resmi başvuru yaptı. Çakır, adaylık mesajında “Daha heyecanlıyız daha deneyimliyiz. 31 Mart 2024 Mahalli ve İdareler Seçimi’nde aday adaylık başvurumuzu yaptık. Daha çok gerçek kılacak hayalimiz, söyleyecek sözümüz, Çeşm-i Cihan için mücadele edecek gençliğimiz var” ifadelerini kullandı.

CHP, mevcut belediye başkanlarıyla ilgili il ve ilçelerde memnuniyet anketi düzenleyecek. Ankette yüzde 60 oranını yakalayan aday, yeniden başvuru yaparsa aday kabul edilecek. Anket yüzde 60’ın altında çıkarsa ve başka başvuru olursa örgüt ve üyeler nezdinde ön seçime gidilecek.

CHP Bartın’da belediye başkanlığı için ilk resmi başvuru
+ - 0
bartinstar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter