Kozcağız’a bağlı Ustaoğlu köyünde 650 bin TL alacak yüzünden berber Murat Barışık’ı ensesinden vurarak öldürdüğü öne sürülen katil zanlısı Özcan Y. (21), çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.
Savcılık ve Jandarma ekiplerinin titiz çalışması sonucu 24 saat içinde aydınlatılan olaya ilişkin çarpıcı detaylar gelmeye devam ediyor. Berber Murat’ın akrabası olduğu öğrenilen katil zanlısının cenaze evine de gelerek gözyaşı döktüğü öğrenildi.
BARTINSTAR/KOZCAĞIZ
Kan donduran cinayet, üç gün önce Kozcağız’a bağlı Ustaoğlu köyünde meydana geldi. Vatandaşlar, geçtikleri köprünün üzerinde kan izleri görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Köprünün altında hareketsiz halde bulunan Murat Barışık’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Başının arka kısmından tabancayla bir el ateş edilerek öldürüldüğü tespit edilen Barışık’ın cenazesi toprağa verildi.
CİNAYET ZANLISI, BARIŞIK’IN AKRABASI ÇIKTI
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Jandarma ekiplerinin 24 saatlik titiz çalışması sonucu olay aydınlatıldı. Katil zanlısının aynı köyde yaşayan fabrika işçisi Özcan Y. olduğu belirlendi.

Berber Murat Barışık’tan 650 bin TL’ye motosiklet aldığı ve borcunu ödeyemediği için daha önce tartıştıkları belirlenen Özcan Y.’nin cinayeti de bu nedenle işlediği öne sürüldü.
Soruşturmada, Özcan Y.’nin olaydan 3 gün önce bölgeye giderek tabancasını sakladığı, olay günü Murat Barışık’ı konuşmak için çağırdığı ve tabancayı sakladığı yerden alarak başından vurduğu tespit edildi.
CENAZE EVİNE DE GELMİŞ… TUTUKLANDI
Cinayetin ardından motosiklet, tabanca ve cep telefonunu dereye attığı belirlendi. Titiz bir çalışma sonucu delillerin toplanması ardından 24 saat içinde olayı aydınlatan güvenlik güçleri, şüpheli Özcan Y. ve olaya dahil olabileceği değerlendirilen 3 kişiyi gözaltına aldı.
Katil zanlısı haricindeki 3 şüpheli, ifadeleri ardından serbest bırakıldı. Şüpheli Özcan Y. ise sevk edildiği sulh ceza hakimliğince kasten öldürme suçundan tutuklandı.

Murat Barışık’la akraba olduğu öğrenilen cinayet zanlısının, berber Barışık’ın cenaze evine de gelerek gözyaşı döktüğü, mezarlıktaki defin işlemini ise uzaktan izlediği belirtiliyor. HABER MERKEZİ
