1. Haberler
  2. BARTIN
  3. Sanem Çöme Taşdemir: Öneriler listesi hazırlayalım

Sanem Çöme Taşdemir: Öneriler listesi hazırlayalım

bartinstar
featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bartın Kırtepe’den Kemerköprü’ye kadar çarşı içinde görüntü kirliliğine neden olan tabelalar belediye meçlisi gündemindeydi. Belediyenin 2019 yılı faaliyet raporunun geçen yıldan copy paste yapıldığı iddiasını Başkan Cemal Akın yanıtladı.

74MEDYA/GÜNDEM

Meclisin Haziran ayı olağanüstü toplantısının başında Belediye Meclis üyesi CHP’li Ahmet Çavuşoğlu, gündemin ilk maddesindeki “2019 yılı faaliyet raporunun” okunması ardından ilginç eleştiriler getirdi. Raporun geçen seneden copy paste yapılarak özensiz hazırlandığını dile getiren Çavuşoğlu, “Böyle bir faaliyet raporu olmaz. Meclisi güçlü kılmalıyız. Varsa yoksa imar sorunları. 100 bin nüfuslu şehrin trafik, eğitim, sağlık gibi pek çok önemli sorunu var. Yaşlılar için oturacak yer yok. Sağa-sola bakın, tabela rezilliğine son verelim. Seyyar satıcı sorunu var. Belediye’nin müsamaha gösterme, idare etme meyili var” gibi eleştiriler sıraladı.

Bu eleştiriler ardından söz alan AK Partili meclis üyesi Sanem Çöme Taşdemir, meclis üyelerinin bir araya gelerek öneriler listesi hazırlayabileceğini, böyle bireysel eleştiriler yerine çözüm odaklı çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

TABELA KİRLİLİĞİ ELEŞTİRİSİNE KATILDI; ÇALIŞMA YAPILIYOR

Başkan Cemal Akın, bazı eleştirileri kabul ederken bazılarına da cevap verdi. İmarla ilgili eleştirilere “İmarla ilgili gelen her itirazı buraya getirmek zorundayız. Bu Meclis’in onayladığı her şeyi kabul ettik bu güne kadar” dedi. Eğitimden sağlığa belediyenin her alanda devlet kurumlarıyla uyumlu bir çalışma sergilediğini anlatan Cemal Akın, Covid-19 sürecinde Bartın’ın mükemmel iş çıkardığını vurguladı.

Tabela kirliliği ile ilgili bir çalışmanın yapıldığını kaydeden Akın, çalışmanın Yemeniciler Sokak ve Kasaplar sokaktan başlayacağını bildirdi. Cadde ve sokaklarda yaşlıların oturacak, nefeslenecek bir yer olmadığı eleştirisine ile uygun yerlere banklar koyduklarını ifade eden Cemal Akın, faaliyet raporunun bir önceki yılın raporundan copy paste yapıldığı, özensiz hazırlandığı eleştirisine ise “Bunlar birbirini takip eden faaliyetler. O yüzden bir önceki yıldan kopyalanarak geliyor. Normal bu” diye konuştu.

Bartın Belediye Meclisi Haziran ayı olağanüstü toplantısına katılım tamdı.
Sanem Çöme Taşdemir: Öneriler listesi hazırlayalım
0
bartinstar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter