Bartın’da MHP’nin adayı kim olacak. Bartın’da ittifak olacak mı? Tüm bu soruların yanıtı bugün belli oluyor. Neden mi? İlk günden bu yana “Aday olursam, ittifakın adayı olurum” diyen Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, bugün MHP Genel Merkezi’ne adaylık başvurusu için gidiyor…
BARTINSTAR/SİYASET/ANKARA
31 Mart 2024 seçimlerine giderken, cevabı aylardır merak edilen sorulardan biri, bugün cevabını buluyor. 22 Mart 2023’te belediye meclisi kararıyla başkanlık koltuğuna oturan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, bugün Ankara’da MHP’den belediye başkanlığı adaylığı için resmi başvuru yapacak.
“Ne var bunda, bir çok isim başvuru yaptı?” diyebilirsiniz. Ancak öyle değil. Tüm süreç boyunca “Aday olursam ittifakın adayı olurum” mesajı veren Fırıncıoğlu’nun resmi başvuru yapması, ittifak için de uzlaşmanın sağlandığı anlamına geliyor.
Yakın dönemde MHP Genel Merkezi’ne 2 kez giderek Devlet Bahçeli ile fotoğraf veren Fırıncıoğlu, bugün bir kez daha Ankara’ya gidiyor. Bartınstar’ın edindiği bilgilere göre Fırıncıoğlu, bugün adaylık başvurusu yapacak. Ve MHP’nin Bartın adayı olarak Fırıncıoğlu’nu resmen ilan etmesi bekleniyor.
Bundan sonra iş, AK Parti ile MHP’nin ittifak yapacağı illeri açıklamasına kalıyor. Fırıncıoğlu’nun başvuru yapacak olması, müzakere sürecinde Bartın üzerinde ittifak görüşmelerinin tamamlandığını gösteriyor.

MHP İLE FIRINCIOĞLU ARASINDAKİ BUZLARI ERİTEN TRAFİK! ZEKİ ÇAKAN…
Bartın’da ittifak olacak mı? Cumhur İttifakı’nın Bartın adayı kim olacak? İşte bu sorular, aylardır en çok konuşulan konular arasındaydı. Cemal Akın’ın yeniden aday olup olmayacağı, MHP il örgütü ile Fırıncıoğlu’nun çok arası olmadığı da konuşulan konular arasındaydı.
Ancak seçimler öncesi ilginç bir diplomasi trafiği döndü. Eski Bartın milletvekili ve bakan Zeki Çakan’ın da bu süreçte devreye girdiği öğrenildi. Cemal Akın ile Fırıncıoğlu arasındaki sorunlar giderildi. Cemal Akın’ın geçen hafta Fırıncıoğlu’nu arayarak desteğini ilettiği öğrenildi.
MHP genel merkezinde görev alması beklenen Cemal Akın, son olarak iki gün önce Devlet Bahçeli ile fotoğraf verdi. Bugün de Fırıncıoğlu Ankara’ya gidiyor. Öğleden sonra Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek olan Fırıncıoğlu, bu kez hazırlıklı gidiyor. Hem başvuru yapacak hem seçim kampanyası için özel çekimler yapılacak.
30 yıllık hayalleri gerçek oldu! Davut Ağa’nın oğlu Bartın’ın yeni belediye reisi…
