1400 rakımlı Gezen Yaylası’nda sezon açılışı; bereketli olsun…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekip ekipmanlar yenilendi, traktörler, iş makinaları bakımdan geçirildi. Konuklu Konak Kooperatifi’nin Gezen Yaylası’nda düzenlediği üretime başlama etkinliğinde dana kurban edildi, kazanlar kaynatıldı, yüzlerce orman köylüsü bir araya geldi.

BARTINSTAR/FOTO GALERİ

Kumluca’nın 1400 rakımlı Gezen Yaylası dün kalabalık bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. SS Konuklu Konak Orman Kooperatifi Başkanı Ramazan Kızıl ve yönetim kurulu tarafından üretim sezonu açılışı öncesi davet tertiplendi. İşte etkinlikten yansıyanlar:


İş makinaları, üretimde kullanılan ekip ve ekipmanlar dizildi. Sezon açılışı için dana kurban edildi. Dualar edildi, yemekler yendi. Yüzlerce orman köylüsü, kooperatif başkanları ve üyeleri kadınıyla, çocuğuyla yaylaya akın etti.


Üretim çalışmalarında kullanılacak iş makinaları göreve hazır…


Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, yaptığı konuşmada yeni sezonun hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diledi.


Kooperatif Başkanı Ramazan Kızıl konuklarıyla tek tek ilgilendi. AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Özel İdare Genel Sekreteri Metin Çetin, Ulus Esnaf Odası Başkanı Ferdi Özer, AK Parti Kumluca Belde Başkanı Necdet Şerbetçi yayladaydı.


Pek çok siyasinin ilgi katılım gösterdiği etkinliğe Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, yayla gezisini böyle ölümsüzleştirdi. Cemal Başkan kazasız belasız, bereketli bir üretim sezonu temenni etti.


1400 rakımlı Gezen Yaylası, pazar günü şenlik alanına döndü. Yüzlerce orman köylüsü etkinliğe akın etti.


Gezen’deki etkinliğe Kumluca’dan da pek çok kişi destek verdi. Ulus Esnaf Odası Başkanı Ferdi Özer, İyi Parti Belde Başkanı Birol Şenol, Kumlucalı esnaflar Necmettin Demirci, Necdet Demirci, Kerim Ustaoğlu, Hacı Ustaoğlu yaylada temiz havanın tadını çıkardı.


Gün boyu süren etkinlik boyunca yemekler yendi, çocuklar yayla havasında eğlendi. Bartın ekonomisine en büyük katkıyı veren ormanda üretim bugün itibarı ile başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
1400 rakımlı Gezen Yaylası’nda sezon açılışı; bereketli olsun…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir