2018 faaliyet raporuna AK Parti’den ‘çekimser’ onay

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis’te 12 AK Parti, 7 MHP, 6 da CHP’li üye tam kadro yer aldı. Bu tabloya göre belediye meclisinde partilere düşen sandalyeler için belirlenen isimler oylamaya sunuldu. 1. başkan vekili AK Partili Hüseyin Manav, 2. başkan vekili MHP’li Hüseyin Fırıncıoğlu oldu.

Meclis içi dengenin nasıl oluşacağı açısından herkesin dikkat kesildiği “2018 yılı faaliyet raporu” oylamasında Başkan Cemal Akın, koltuğunu AK Partili Hüseyin Manav’a bıraktı. CHP ret oyu verdi, AK Parti çekimser el kaldırdı. Rapor 6’ya karşı 7 oyla kabul edilmiş oldu.

74MEDYA-GÜNDEM

BARTIN BELEDİYE MECLİSİ’NDE KALKAN ELLER NEYİ ANLATIYOR?

Bartın Belediye Meclisi’nin yeni üyeleri, Belediye Başkanı Cemal Akın’ın mazbatasını alarak göreve başlamasının ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Canlı yayınlanan toplantıya tüm partilerin temsilcileri; 12 AK Parti, 7 MHP ve 6 CHP’li üyeler tam kadro katıldı. Başkan Cemal Akın’ın yönettiği oturumda gündem 9 maddeden oluştu.

Partilerin aldığı oy oranları ve çıkardıkları meclis üyeliği sayılarına göre komisyonlarda hangi partiye hangi görevlerin düştüğü belirlenmişti. Partiler, bu sandalyeler için isim bildirdi, o isimler için oylama yapıldı. İlk madde, başkan vekillikleri için yapıldı. 1. Başkanvekilliği için belirlenen isim AK Partili Hüseyin Manav’a 20 el destek verdi. 2. Başkanvekilliği ise MHP’li Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun oldu.

Son iki maddeye kadar yapılan oylamalarda şu isimlere görev verildi:

2- Kâtip üye seçimi: 1. Kâtip Üye Erol Çoban, 2. Kâtip Üye Ufuk Kasap, 1. Yedek Kâtip Üye Necmi Balık, 2. Yedek Kâtip Üye Onur Özkaya.

3- Belediye encümen üyelikleri: Sanem Çöme Taşdemir, Turgay Kabakçı ve Recep Ahmet Çavuşoğlu.

4- İmar ve Bayındırlık Komisyonuna: Turgay Kabakçı, Enes Gizli, Emrah Ulupınar, Ömer Kemal Çubukçu ve Egemen Kemik.

5- Plan ve Bütçe Komisyonu: Canan Çavuşoğlu, Secaattin Aykan, Erol Çoban, Alkım Tan ve Tuncay Maden.

6- Bartın Belediyesi’nin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği’ne katılmak üzere 1 asıl, 1 yedek üye: Hüseyin Gevrek asil, Enes Gizli yedek.

7- Bartın Belediyesi’nin üye olduğu Bartın Mahalli İdareler Birliği’ ne katılmak üzere 3 asıl, 1 yedek üye: Asil üyeler İlker Yıldırım, Hakkı Toscu, Ahmet Kömeç. Yedek üye Necmi Balık.

BAŞKAN AKIN YERİNİ AK PARTİLİ HÜSEYİN MANAV’A BIRAKTI

8-9: 2018 yılı Faaliyet Raporu görüşülürken gündemin son maddesi olan 9. maddede ise meclis üyelerine 2018 yılı Denetim Raporunun okunarak, bilgiler verildi. Bu maddelerin görüşülmesi sırasında Başkan Cemal Akın, yerini 1. Başkanvekili AK Partili Hüseyin Manav’a verdi. Ve oylama bitinceye dek yerine geçmedi.

CHP’Lİ ÜYE ÇAVUŞOĞLU, RAPORU ELEŞTİRDİ, ÇALIŞMA ODASI İSTEDİ

2018 Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi esnasında ise CHP’li Meclis üyesi Recep Ahmet Çavuşoğlu, rapora ilişkin sert eleştiriler yöneltti. CHP Gurubu adına konuşan Çavuşoğlu, Bartın belediyenin hizmet alımlarındaki siyasi parti temsilcisi olup da altına araba verilerek gezdirilen kişiler olup olmadığını, fen işleri müdürlüğünün yapmış olduğu ihalelerde birbirine çok yakın zamanlarda iki kata yakın fiyat farkları olduğunu, ayrıca özel kalem müdürlüğünün 2018 yılı harcamalarının 3 milyon sekiz yüz bin TL olduğunu ve bu paraların ayrıntılarıyla açıklanmadığını, harcamaların hayatın normal akışına uygun olmadığı konusunda eleştirilerde bulundu. Bartın Belediyesi bünyesinde bir de çalışma odası tahsis edilmesini isteyen Çavuşoğlu’na Başkan Akın, müsait yerin olup olmadığına bakılması gerektiğini söyledi.

İKİ RAPOR, ÇEKİMSER KALAN AK PARTİ SAYESİNDE GEÇTİ

İşte bu konuşmaların ardından faaliyet ve denetim raporlarının oylanmasına geçildi. CHP’li üyeler ret oyu verirken MHP’li üyeler kabul oyu verdi. Bu sırada tüm gözler AK Parti sıralarına çevrildi. AK Partili üyeler çekimser kalınca iki rapor, 6’ya karşı 7 oyla kabul edilmiş oldu. Bu oylama, ilk meclis toplantısına damgasını vurdu.

Toplantının sonunda açıklamada bulunan Başkan Akın, “Yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdik. Birlik ve beraberlik içinde Bartın için çalışacağız” dedi.

Tatlı yediler tatlı ayrıldılar!
Belediye Meclisi’nin ilk toplantısına ilgi yoğundu. Meclis toplantı odasında masaların üzerinde tatlı ve kurabiye tabakları yer aldı. Üyeler tatlı yiyip çaylarını yudumladı. Yapılan oylamalarda partiler kimin ne oy verdiğini dikkatle izledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2018 faaliyet raporuna AK Parti’den ‘çekimser’ onay

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir