h Dolar 27,2495 % 0.29
h Euro 28,8612 % 0.29
h Altın (Gr) 1.677,49 %-0,15
h Çeyrek Altın 2.774,00 %0,11
a Yatsı Vakti 02:00
Bartın 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
bartinstar
bartinstar

Amasra’da Su Perisi turizmi: 18 asırdır bekliyorum, nerde kaldınız?

Amasra’da Su Perisi turizmi: 18 asırdır bekliyorum, nerde kaldınız?
0

BEĞENDİM

bartinstar

Bebek yüzü, kıvırcık saçları ve elinde bereketin sembolü su testisi ile Amasra’daki Bedesten kazılarından çıkan 1800 yaşındaki su perisi, Bartın’ın gözdesi oldu. Vali, milletvekili, şehir protokolü Nymphe (Su Perisi) adındaki eseri görmek için Amasra’daydı.

BARTINSTAR/AMASRA

Amasra Bedesten’de yürütülen Gymnasium Kazısı sonucunda yerin 3 metre altında bulunan Nymphe (Su Perisi) heykeli, Amasra Müzesi’ne olan ilgiyi artırdı. MS 2. yüzyıla ait 1 metre 53 santim uzunluğundaki heykel, şehrin en çok konuştuğu konu oldu. Amasra’nın görkemli tarihine ışık tutan eseri görmek için Amasra Müzesi’nin ziyaretçi sayısı da belirgin bir şekilde arttı. Müze yetkilileri, Su Perisi haberlerinin yayınlanması ardından yüzlerce kişinin Amasra müzesine gelmeye başladığını bildirdi.

Tarihi heykelin önceki gün çok önemli konukları vardı. Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Komutanı Kd.Dz.Alb. Erkan Şahin. Başsavcı Faruk Kaynak’tan oluşan Bartın protokolü, Nymphe (Su Perisi) heykelini görmek için müzedeydi. Vali Arslan, burada yaptığı açıklamada “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde Bedesten dediğimiz tarihi yapının içerisinde yaptığımız sondaj kazımız esnasında uzman arkadaşlarımızın milattan sonra ikinci yüzyıla ait olduğu tespit ettiği bir su perisine rastladık. Bizleri bu gelişme mutlu etti. Bartınımızın arkeolojisi, tarihi geçmişine ışık tutacak bir esere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bartınımız doğasıyla, deniziyle, mavisi ve yeşiliyle bir Karadeniz incisi. Yaptığımız kazı çalışmasında bir takım eserlere ulaşmıştık. Su Perisine ulaşmakla Bartın’ın kültür turizmine de katkı sağlayacağını da değerlendiriyoruz. Kazılarımıza devam edeceğiz. Bartınımızı deniz turizmi, doğa turizmi yanı sıra kültür turizmi açısından da daha iyi tanıtacağız. İlimiz için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Gerçek doğrulanmış profilleri ile sizleri hayran bırakacak mersin escort bayanlar ile tanışmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.