1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Bartın’da çocuklarla doğal yaşama yolculuk

Bartın’da çocuklarla doğal yaşama yolculuk

bartinstar
featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bartın’ın 17 farklı okulunda 30 öğrenci, iki gece üç gün sürecek bir programla doğada yaşam becerilerini geliştirip, çevre bilincini geliştirici 20 farklı etkinliğe katıldı.

Borsa İstanbul Ortaokulu’na öğretmenlerinden Dr. Ceyda Özçelik’in yürütücüsü olduğu TÜBİTAK destekli “Renkli Bahçemde Bilim” projesi, eğitim dünyasına yeşil bir pencere açan özelliği ile dikkat çekiyor.

BARTINSTAR/EĞİTİM

TÜBİTAK 4004 ‘Doğa Egitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’ kapsamında Bartın’da hazırlanan bir proje, desteklenmeye değer görüldü. Proje yürütücüsü, Borsa İstanbul Ortaokulu öğretmenlerinden Dr. Ceyda Özçelik ile birlikte 3 akademisyen, 9 eğitmen, 4 rehber ve 1 sağlık görevlisinin görev aldığı proje, Ulus Doga Park Otel’de düzenlenen törenle start aldı.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında yürütülen “Renkli Bahçemde Bilim” projesi, 22-24 Eylül tarihleri arasındaki etkinliklere konu oldu.

Açılışa İl Millî Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Ulus Kaymakamı Fırat Kadıroğlu, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, İlçe Millî Eğitim Müdürü Levent Ok, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında, Bartın ili ve ilçelerindeki 17 farklı okuldan 30 öğrenci seçildi. 2 gece 3 gün süren programda öğrenciler; doğada yaşam becerilerini geliştirmeye, çevre bilincini artırmaya ve bilimi günlük yaşamla ilişkilendirmeye yönelik 20 farklı etkinliğe katıldı.

Çalışmalarda 3 akademisyen, 9 eğitmen, 4 rehber ve 1 sağlık görevlisi görev aldı. Etkinlikler arasında doğa yürüyüşleri, gözlem çalışmaları, atölye faaliyetleri ve çevre farkındalığını artırıcı uygulamalar yer aldı.

Proje, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda doğada yaşam becerileri ve çevre farkındalığını merkeze alıyor. Kırsal kesimde geçen dezavantajlı öğrencilerin bilişsel, duyuşsal, sosyal ve fiziksel gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor.

İl Millî Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, projenin açılışında yaptığı konuşmada, “Bu değerli proje, gençlerimizin bilim ve doğa sevgisini artırmak ve onları geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmek adına önemli bir adımdır. Öğrencilerimizin hem çevre bilinci hem de bilimsel meraklarının gelişmesine katkı sağlayacak” dedi.

Daha sonra öğrencilerle birlikte etkinliklere katılan Ramazan Aşçı, projeye katkı sunan Borsa İstanbul Ortaokulu’na ve yürütücülüğünü üstlenen öğretmen Dr. Ceyda Özçelik’e teşekkür etti.

5
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
hasta
Hasta
Bartın’da çocuklarla doğal yaşama yolculuk
Yorum Yap
bartinstar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir