31 Mart seçimleri öncesi başkanlık yarışı, hiç beklenmedik bir gerginliğe sahne oluyor. Bir süredir belediye işçi alımları başta olmak üzere Başkan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na karşı çeşitli iddialarda bulunan Avukat Semih Sargın’ın sosyal medya adresinden yaptığı paylaşım, herkesi şoke etti.
BARTINSTAR/GÜNDEM
Bartın’da siyasi tansiyonu yükselten gelişmeler dün akşam yaşandı. Bir süredir sosyal medya adresinden Bartın Belediyesi’nde işe alımlarla ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Semih Sargın, çarpıcı bir paylaşım daha yaptı. Sosyal medya adresinden “Evimden aldıracakmışsın Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu bekliyorum şu an evimde ailemle beraberim tehditlere boğun eğmeyeceğim.!” diye yazan Sargın’ın iddiası, gündemi bir anda değiştirdi.
Edindiğimiz bilgilere göre Sargın, söz konusu tehdit iddiasını kayınpederi ile Başkan Fırıncıoğlu arasında geçtiği öne sürülen bir telefon konuşmasına dayandırıyor.
Semih Sargın’ın bu iddiasına Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı belediye başkan adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu tarafından bir açıklama yapılmadı. Ancak son paylaşımın şehirde yankı bulduğu gerçek. Gelen bilgilere göre; Fırıncıoğlu’nun tehdit iddialarını reddettiği, Semih Sargın’ın sosyal medya paylaşımları ve iddiaları nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.
Adliye koridorlarına taşınması beklenen gerilimle ilgili şehirde görüşme trafiğinin yoğun olduğu kuşkusuz. Bartın basınının baskıyla susturulduğunu iddia eden Sargın’ın, mesajlarında, CHP belediye başkan adayı Rıza Yalçınkaya ile ilgili belediye personeline mobbing yapıldığı yönünde iddialar da yer alıyor.
Semih Sargın, sosyal medya paylaşımlarına dün de devam etti. Son iddiası bu oldu.
İYİ Parti eski merkez ilçe başkanlarından Semih Sargın, görevini Haziran 2021’de Atınç Günal’a devretmişti. Avukat eşi Ceyda Sargın, İYİ Parti’nin kadın kolları başkanlığını yürüttüğü dönemde, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Millet İttifakı kapsamında CHP’den ikinci sıra milletvekili adayı olmuştu. Ceyda Hanım’ın 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde de, belediye meclis üyeliği listesinde yer alabileceği belirtiliyor.
Fırıncıoğlu ve Sargın’ın geçmişte kamuoyuna yansıyan bir husumetleri bulunmuyor.