bartinstar
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. Bartınspor yeni kongreye kadar taraftara emanet

Bartınspor yeni kongreye kadar taraftara emanet

bartinstar
featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Olağanüstü kongre salonuna şehir protokolünden katılım olmadı.
  • Tarihte ilk kez üyelikten ihraç edilen bir ismin itirazı, genel kurulda oylandı.
  • Kongre gelecek için bir çözüm üretmedi, sadece zaman kazandırdı.
  • Kulüp, yeni bir kongre için Yıldıray Güngörür başkanlığındaki taraftarlara emanet edildi.

İşte ilginç kongrede yaşananlar…

BARTINSTAR/SPOR

Bartınspor’da haftalardır merak edilen olağanüstü kongre dün TSO Meclis Salonu’nda yapıldı. Mevcut yönetimin yeniden aday olmayacağını açıklaması, üyelikten ihraç edilen isimlerin adaylık talepleri gölgesinde başlayan kongreye katılım aslında kalabalıktı. Mevcut yönetim, eski başkanlar, kongre üyeleri, taraftarlar salonu doldurdu.

Divan başkanlığına değişmez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez Güngör Demirci seçildi. Divan Kurulu ise Av. Semih Sargın ve Ufuk Şahin’den oluştu. Divan yönetimi, katılımcılar tarafından başarılı bulundu.


Şehir protokolü kongreye gelmedi. Kongrenin en çok konuşulan konularından biri buydu.

PROTOKOLDEN KATILIM OLMADI

En çok tartışılan konuysa, protokol sırasıydı. Şehir protokolünden kongreye katılım olmaması, hem tepkiye hem de öfkeye neden oldu. Bartınspor’a destek olacaklarını vaatlerinde bulunan şehir protokolünün kongreye ilgi göstermemesi, pek çok eleştiriyi beraberinde getirdi.

Toplantıda kulübün gelir gider tablosu açıklandı. 26 milyon gelire karşılık aynı oranda denk bütçe açıklandı. Kulüp Başkanı Serkan Yurtaçan, kendi dönemlerine ilişkin açıklamalar yaparken, bazı haberlere tepki gösterdi. Bu sırada bazı polemikler yaşandı.

Yurtaçan, çalkantılı geçen sezonda yaşananlarla ilgili kongre üyelerine detaylı açıklamalarda bulundu. Devre arasında yeni bir takım kurulmasına yol açan gelişmelere değinerek bazı eski futbolcuların tutumlarını, yazışmaları göstererek anlattı.

KARAÇETİN: BARTIN’IN EN DEĞERLİ MARKASI BARTINSPOR’DUR

Bu sırada söz alan Bartınspor eski yöneticilerinden Mustafa Karaçetin’in konuşması, önemli mesajlar içerdi. Üyeliklerle ilgili eleştiriler yönelten Karaçetin, Bartınspor’un şehrin en değerli markası olduğunu belirterek üyelikle ilgili engellere tepki gösterdi.


Mustafa Karaçetin’in kongrede yaptığı konuşma ve Bartınspor’a ilişkin görüşleriyle değerliydi.

Geçmişe ilişkin deneyimlerini de paylaşan Karaçetin, “En büyük hatamız, alt yapıya antrenör atayamamak” dedi. “Bartın’ın en değerli markası Bartınspordur. Bu şehir çilek festivali ile marka olamaz” sözleri dikkat çekiciydi. Karaçetin’in Bartınspor üzerine yaptığı açıklamalar, kamuoyunda değerli bulundu.

Geçen sezon takıma en güçlü desteği veren AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’a, kongre salonunda yüksek sesle teşekkür edildi.

ENES ESER’İN ÜYELİĞE DÖNMESİ OY ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ

Toplantı gündeminin en önemli maddelerinden biri, 2019 yılında yönetim kararıyla üyelikten ihraç edilen bir finans firmasının sahibi Enes Eser ve Bartınspor eski kaptanlarından Ferruh Yücel ve bazı isimlerin yeniden üye yapılmasına ilişkin itirazdı. Toplu yapılan itiraz, “Bireysel yapılmalı” talebiyle reddedildi. Enes Eser ise bireysel dilekçe verdiği için talebi işleme kondu.


Enes Eser’in üyeliğe dönmesiyle ilgili oylama gizli yapıldı. 29 ret oyuna karşılık 7 oy alan Eser, kongrenin sonunda oy verenlere de vermeyenlere de teşekkür etti.

Enes Eser’in kulübe yeniden üye yapılması için genel kurulun oylarına sunulması kararlaştırıldı. 2019 yılında dönemin kulüp başkanı Fahrettin Fırıncıoğlu, bu kararın kendi dönemlerinde alındığını vurgulayarak aldıkları kararın arkasında durduklarını deklare etti. Yapılan oylamada Eser’in talebi, 29 ret oyuna karşı 7 oyla talep kabul edilmedi.

TEK LİSTE: ŞEHİR HAREKETE GEÇİNCEYE KADAR TARAFTAR SAHİPLENDİ

Kongrenin tek somut sonucu da bu oldu. Yeni yönetim için liste olup olmadığı sorulduğunda divana tek liste, taraftardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Yıldıray Güngörür tarafından sunuldu. İkinci bir liste hazırlığı gözlendi ancak yeni bir liste gelmeyince liste oylamaya sunuldu.

Yıldıray Güngörür, Tarık Büyükada, Sezer Uslu, Ömer Altunsaban, Murat Güner, Mustafa Çelik’ten oluşan yönetim kurulu oylanarak yeni yönetimi oluşturdu. Yedek liste ise Orhan Tofan, Yüksel Tekin, Bender Topçu, Ferdi Kabak ve İskender Acar’dan oluştu.

YENİ YÖNETİMİN GÖREVİNİ ALTUNSABAH AÇIKLADI

Yeni yönetimin hedefini, Ömer Altunsaban “Buradaki amaç takımın kayyuma kalmamasıdır. İli yöneten büyüklerimizden ricamız şudur: Bartınspor hepimizin ortak paydasıdır. Burada siyaset olmamalıdır. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu almasını bekliyoruz…”

Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere, Bartınspor’un taraftarları, şehirde gücü yönetenler harekete geçinceye kadar kulübü emanet altına aldı. Şimdi yeni bir kongre süreci başlayacak. Ancak bunun için herkesin beklentileri var.

BARTINSPOR’UN AKİL İNSANLARINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Dün gün boyu Bartınspor camiasının önemli isimleri arasında konuşulan konu buydu. Eski başkanlar, eski yöneticiler kulübe destek sağlayacak kurumların duyarsızlığından, seçim dönemlerinde verilen sözleri tutmamalarından yakındı.

Söz dönüp dolaşıp Bartın Belediyesi’ne geldi. Şehir takımlarının belediye destekleri ile ayakta durduğu, Bartın’da da siyaset kurumunun çatışmayı bir kenara bırakarak herkesin ortak değeri Bartınspor üzerinde bir araya gelmesinin önemi vurgulandı.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
hasta
Hasta
Bartınspor yeni kongreye kadar taraftara emanet
Yorum Yap
bartinstar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir