Doğanın Bartın’a armağan ettiği, güzelliği ile dillere destan Bartın Irmağı’nın rengi bu kez de turkuaz renge büründü. Hafta başında Çağlayan mevkiinde görülen köpükler dikkat çekmişti.
BARTINSTAR/ÇEVRE
Kuraklık ve baraj nedeniyle tarihte ilk kez belli bölümlerinin kuruduğu görülen Bartın Çayı, yaz ayları boyunca balık ölümleri ile gündeme gelmişti.
Suyun azalmasıyla birlikte zaman zaman renkten renge bürünen ırmak, bu günlerde siyaha yakın turkuaz rengi ile görenleri şaşkına çeviriyor. Irmağın bazı işletmeler tarafından kimyasallarla kirletildiği belirtiliyor.
Hafta başında Çağlayan mevkiinde su yüzeyinin köpüklü görüntüleri, tepkilere neden olmuş, ırmağı kirletenler bir kez daha lanetlenmişti.
Bartın Çayı’nın baraj ile Bartın arasında kalan kısın yaz aylarında kurumuştu…
Bartın Irmağı, deniz seviyesinden düşük olduğu için akmıyormuş gibi görünüyor ve zamanı durduran ırmak
olarak gösteriliyor.
Ancak yıllar içinde bir türlü kıymetinin ortaya konamaması, yetmiyormuş gibi kirletilmesi vicdanları sızlatıyor.
Renk değişimine, kimi zaman suyun debisindeki değişme, kimi zamansa çevresel etkenler gösteriliyor. Ancak nedense somut bir gerçekliğe ulaşılamıyor.
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.
Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.