Yer yetersizliği nedeniyle kapanması ya da başka yere taşınması gündeme gelen Kumluca orman deposuyla ilgili sorun çözülüyor. Yeni depo için gösterilen ve Yılanlar köyü altında yer alan 176 dönümlük yeni depo için kurulum işlemleri başladı.
BARTINSTAR/KUMLUCA
Türkiye’nin en büyük orman depolarını bünyesinde barındıran Kumluca’da aylardır süren depo krizi için önemli bir adım atıldı. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt, orman kooperatifleri başkanlarının kamu bürokrasisi ile yürüttüğü çalışma, sonunda meyvesini verdi.
Yılanlar köyü altında yer alan 176 dönümlük alan, yeni orman deposu olarak belirlenerek kurulum işlemleri başlatıldı.
Mevcut depolar, üretimi karşılayamadığı için deponun kapanması ya da Akçamescit’e taşınması söz konusu olmuş, durum Kumluca’da büyük tepkiye neden olmuştu.
Belediye, kooperatif başkanları, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan’a iletilen sorun, Orman Bölge Müdürlüğü ve DSİ arasında yoğun bir diplomasi trafiğine neden oldu. Sonunda sorunun çözümü konusunda önemli adım atıldı. Deponun kurulum çalışmalarının başladığını Başkan Mustafa Bozkurt duyurdu. Bozkurt, emeği geçenlere teşekkür etti.