Bartın Belediyesi Engelsiz Sanat Evi’nde eğitim gören özel gereksinimli öğrenci sayısı günden güne artıyor. Haziran 2023’de söz konusu hizmeti üstlenen BOEDDER ile yollarını ayıran Bartın Belediyesi, merkezde yeniden yapılanmaya gitti. 40’lı rakamlara kadar gerileyen öğrenci sayısının 56’ya yükseldiği açıklandı.
BARTINSTAR/YAŞAM
Geçen Haziran ayının sonlarında eşi görülmedik bir polemiğe sahne olan Engelsiz Sanat Evi’nde eğitim gören özel gereksinimli öğrencilerin eğitimiyle eğitimi ile ilgili Bartın Belediyesi yeni bir bilgilendirme yaptı. Gölbucağı Mahallesi Mezbaha Sokak’ta bulunan Engelsiz Sanat Evi’nde eğitim gören özel gereksinimli öğrenci sayısının 56’ya yükseldiği açıklandı. Bartın Belediyesi Engelsiz Sanat Evi’nde eğitim gören özel gereksinimli öğrenci sayısının her geçen gün attığı vurgulandı.
Engelsiz Sanat Evi’nin öğrencilerine spor becerisi, atletizm, masa tenisi, jimnastik, yüzme, psikolojik destek gibi eğitimler veriliyor. Özel eğitim gerektiren bireylere fayda sağlamak adına ne gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını söyleyen Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Özel eğitim gereken vatandaşlarımızın ve ailelerinin hayatlarına katkı sunabilmek bizlerin en önemli görevleri arasında. Bu bilinçle hareket ederek Engelsiz Sanat Evimizde özel vatandaşlarımıza yönelik faaliyetlerimize devam ediyoruz. 56 özel vatandaşımızın eğitim aldığı Engelsiz Sanat Evimizden faydalanmak isteyen özel çocuklarımızın aileleri Gölbucağı Mahallesi Mezbaha Sokak’ta bulunan Engelsiz Sanat Evi’ne mesai saatleri içerisinde müracaat ederek kayıt yaptırabilirler” dedi.
Söz konusu eğitim için Berna Şengün’ün başkanlığını yaptığı Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği (BOEDDER) ile 2019’dan bu yana işbirliği yapan Bartın Belediye Başkanı Fırıncıoğlu, söz konusu derneğin pozitif ayrımcılık yaparak öğrenci sayısını 40’lara kadar düşürdüğünü, derneğin aile şirketi mantığıyla yönetildiğini savunarak bu işbirliğini sonlandırmıştı. Derneğin Engelsiz Sanat Evi’nden tahliyesi istenmiş, bu karar dernek yönetimi tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
Su Perisi’ni görmek için Ankara’dan önemli konuk
Amasra’da Su Perisi turizmi: 18 asırdır bekliyorum, nerde kaldınız?
1500 TL’ye deri ceket! Mahkumların ürünleri yağmalandı
Amasra’da çamurdan paha biçilemez hazine çıktı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.