Türkiye Basın Federasyonu tarafından düzenlenen 10. Anadolu Medya Ödülleri töreninde “Yılın Yerel Tarihi Gazetesi” ödülüne layık görülen Bartın Gazetesi sahibi Esen Aliş, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
101 yıllık mazisi ile şehrin en değerli hafızası niteliğindeki Bartın Gazetesi, medya alanında neredeyse tüm ödülleri toplayarak haklı bir gurur yaşadı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki ödül töreninde Esen Aliş’i ailesi yalnız bırakmadı.
BARTINSTAR/ANKARA
Türkiye Basın Federasyonu tarafından düzenlenen ’10’uncu Anadolu Medya Ödülleri’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle sahiplerini buldu.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ödül törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katıldı.
Türkiye Basın Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mescid-i Aksa’nın maketini hediye etti. Daha sonra ödüller sahiplerine verildi. 10’uncu Anadolu Medya Ödülleri’nde kürsüye Bartın’dan da bir yayın kuruluşu çıktı.
“Yılın Yerel Tarihi Gazetesi” ödülüne layık görülen Bartın Gazetesi sahibi Esen Aliş, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
Esen Aliş’i özel gününde eşi Tuğba Aliş, oğlu Cemal Aliş ve kızı Gizem Aliş Burgucu, torunu Uras Burgucu ve baldızı Emel Fırıncıahmetoğlu yalnız bırakmadı.
‘MİKROFONU KAPAN MİLLETE HAKARET ETME CÜRETİNİ KENDİNDE BULUYOR’
Törende bir konuşma yapan konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi.
Erdoğan, gazetecilik mesleğinin itibarına zarar veren sorunların üzerine gidilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Eline bir mikrofon bir de kamera alanın kendini gazeteci ve muhabir olarak gördüğü bir ülkede yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde şahit olduğumuz üzere, bu şahıslar özellikle sokak röportajı adı altında sokaklarda adeta terör estirmektedir. Öyle ki mikrofonu kapan, millete hakaret etme cüretini kendinde buluyor. Sorumlu yayıncılık ilkelerini zaten bir tarafta bıraktık. Bunları gözeten ve uygulayanların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Halkın nabzı ölçülmek, hissiyatına tercüman olmak yerine, gerek provakatif sorularla gerekse sorunlu üslupla milletimiz açıkça tahrik ediliyor. İtibar suikastları ve hakaretler karşısında yargı harekete geçtiğinde ise bu sefer ‘basın özgürlüğü’ denilerek yaygara kopartılıyor. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Nasıl bir cübbe giyen hakim, savcı, avukat olmuyorsa; nasıl bir üniforma giyen polis ve asker kabul edilmiyorsa; nasıl her steteskop takana doktor demiyorsak, eline mikrofon ve kamera alıp sokağa çıkan herkes gazeteci değildir, basın mensubu değildir. Milleti provoke eden, halkı galeyana getiren hele hele insanımıza hakaret eden gazeteci olmaz. Olsa da ona gazeteci denmez. Para kazanmak, 3-5 tık daha fazla almak gibi bahaneleri asla geçerli mazeretler olarak göremiyoruz. Millete saygısı olmayanın yaptığı işe de saygısı olmaz. Gazetecilik mesleğinin itibarına da zarar veren bu sorunun üzerine önce basın mensuplarımız, sonra da ilgili kurumlarımız mutlaka gitmelidir” diye konuştu.
Ödül törenine katılan Bartın heyeti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u ziyaret etti. Ziyarete Bartın Gazetesi sahibi Esen Aliş ve oğlu Cemal Alış, ABA medya temsilcileri Bülent Bostancı ve Hasan Camcı katıldı. Gazetecilere Ankara temasları sırasında Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz nezaret etti.