Borular geldi, Amasra’ya doğalgaz projesi başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bartın Yaşam Tıp Merkezi’nin önünden başlayacak 20 km uzunluğundaki proje, oto sanayi üzerinden Dallıca köyüne ve TOKİ konutlarına ulaşacak. Kaman, Kazpınar ve Kuşkayası üzerinden Amasra’ya ulaşacak.

BARTINSTAR/AMASRA

Bartın’ın tarihi ve turistlik ilçeyi Amasra’ya doğalgaz ulaştıracak proje başladı. Amasra’ya borular getirildi, şantiye kuruldu. Projenin Amasra ayağında bir basın açıklaması yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Bu seçim yatırım değil. Planlı, programlı bir çalışma doğrultusunda yapılıyor” dedi. AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti Amasra ilçe örgütü ile birlikte Amasra’daki şantiye alanında bir açıklama yapan Yılmaz Tunç, şu açıklamaları yaptı:

AMASRA’YA DOĞALGAZ PROJESİ 1 YIL ÖNE ÇEKİLDİ. KUMLUCA, ULUS VE KURUCAŞİLE SIRADA

“Bugün Amasra’mız için çok önemli bir gün. Amasra’ya doğalgaz getirecek boruları 8 Mayıs’ta Dallıca’ya getirmiştik. Bugün de Amasra şehir şebekesini oluşturacak doğalgaz borularımız indirildi. Çalışmalar başladı. Bizim Amasra’ya doğalgaz planlamamız normalde 2024’tü. Enerji Bakanımız Fatih Dönmez, Eylül 2022 tarihinde Bartın’a geldiğinde yaptığımız görüşmelerde anlattık. Amasramız Bartın’ın markası, doğalgazı hak ediyor dedik. Sayın Bakanımız bunu 1 yıl öne çekti, 2023’e çekti. Kumluca, Ulus ve Kurucaşile’yi de 2025’ten 2024’te çekti.”

İŞTE DOĞALGAZ GÜZERGAHI: OTO SANAYİ, TOKİ KONUTLARI, KAZPINAR ÜZERİNDEN AMASRA

Aslında buraya taşıma sistemi ile doğalgaz gelecekti. Ancak Bakanımızla yaptığmıız görüşmelerde böyle güzel bir ilçemizi taşımalı sistem değil, borularla kalıcı bir sistemin daha güzel olmasını istedik. Taşımalı sistemden kurtulmuş olduk. Böylelikle 1 yıl önceden çalışmalar başlamış oldu. Akmercan firması da projeyi Enerji Piyasasi Düzenleme Kurulu’nun verdiği lisansla üstleniyor. Taşeron firmalarla inşa faaliyetlerini gerçekleştiriyor. İhaleyi 20 Şubat tarihinde yapmıştık. Proje; Bartın Yaşam Tıp Merkezi’nin önünden başlayacak. Sanayinin oradan geçecek. Dallıca köyüne, oradan da TOKİ konutlarının altından geçecek. Çünkü TOKİ konutlarına da doğalgaz vereceğiz. Oradan Kaman köyüne, oradan Kazpınar’dan, Kuşkayası’ndan Amasra’ya ulaşacak.”

20 KM UZUNLUĞUNDAKİ HATTIN MALİYETİ 100 MİLYONU BULUYOR

20 km hat uzunluğu. Karayoluna göre daha uzun ama inişli çıkışlı, köprüler, menfezler, derelerden geçişler var. Toplamda 100 milyonu aşan bir maliyeti var. Hükümetimizin Amasramıza verdiği değeri gösteriyor. Eski yoldan buraya inecek. Şehir merkezinde de bu sene için 7 km’lik şehir şebekesi planlanıyor. Kalan kısım ne olacak? Kasım 2023 sonu gibi mahallelerimizin tamamında doğalgaz şebekesi döşenmiş olacak. Doğalgaz önemli bir yatırım. Ben de Amasra’nın bir sakini olarak, Amasra’mıza değer katacak, havasını tertemiz yapacak projenin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

AMASRA’DAN REKOR OY BEKLİYORUM

Amasra’ya AK Parti iktidarı döneminde yapılacak yatırımları anlatan Yılmaz Tunç, 14 Mayıs’ta Amasra’den rekor bir oy beklediklerini söyledi. Hem Amasra Belediyesi’ni hem de CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu’nu eleştiren Turnç, “Amasra, teröristlerden oy isteyen Kılıçdaroğlu’na oy vermeyecektir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borular geldi, Amasra’ya doğalgaz projesi başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir