İYİ Parti Bartın örgütü milletvekili ağırladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun süredir suskun bir süreç izleyen İYİ Parti Bartın örgütü, genel merkezden konuklar ağırladı. İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar beraberinde İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Cumali Durmuş Bartın’a geldi, esnaf ziyaretinde bulundu.

BARTINSTAR/SİYASET

İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu ve Merkez İlçe Başkanı Atınç Günal’ın eşlik ettiği genel merkez heyeti, esnaf ve meslek odalarını ziyaret etti. Önceki gün gerçekleşen ziyarette il başkanlığında yerel basınla bir araya gelen heyet, ülke gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. İktidarı eleştiren İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, genç işsizlik oranı, ham madde fiyatlarındaki artış ve yoksulluk gibi konulara değindi.

Bugün Türkiye’de 15-26 yaş grubundaki gençlerin yüzde 27’sinin işsiz olduğunu söyleyen Yaşar, “Üniversite sayılarımızın artması tamam güzel buna itirazımız yok ama bugün caddeleri ve sokakları üniversiteli işsizlerle doldurmanın anlamı ve manası yok. Tüm sorunlara rağmen bu ülkenin sorunlarının çözülebileceğine inanan bir siyasi partiyiz. Parlamento da bugün en fazla kanun teklifi veren, en fazla soru önergesi veren siyasi partiyiz. Milletin derdini Meclis kürsüsünden anlatmaya çalışan bir partiyiz” dedi. Pandemi sürecine de değinen Bedri Yaşar, bu süreçte artan fiyatlara dikkat çekerek şunları söyledi:

PANDEMİ SÜRECİNDE AVRUPA’DAKİ FABRİKALAR DURDU, TÜRKİYE’DE NE VARSA SATIN ALIYORLAR

“Bu hastalık sürecinde bile her şey inanılmaz yükseldi. Şu an kimya sektöründen tutun da inşaat sektörüne kadar ham maddeye dayalı üretimlerin tamamında yüzde 60’lardan yüzde 80’lere kadar fiyat yükseliş var. Demir fiyatı bugün 5 bin 800 TL. 6 ay öncesine kadar 3 bin 400 civarlarındaydı. Plastik ham maddesi üreten firmalar bile canından bezdi. Ham maddelerin fiyatı inanılmaz yükseldi. Avrupa’da özellikle Pandemi sürecinden dolayı fabrikalar çalışmayınca tümüyle ihracata yönelik yani Türkiye’de ne varsa satın almaya çalışıyorlar. Tamam bu ihracatı yapsınlar ama devletinde koruyucu bir rolü olması lazım. İçerideki tüketicileri koruması gerek. En azından Türkiye’nin ihtiyaçlarına yönelik tedbirler alması lazım. Ham madde konusunda ülkenin ihtiyaçları açısından bir dengelemenin mutlaka yapılması lazım. Yoksa bu fiyat artışlarıyla insanların geçinmesi mümkün değil.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İYİ Parti Bartın örgütü milletvekili ağırladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir