Olay anında kaza bölgesinden tesadüfen geçen Halil Tekin, olay anını anlattı: Ablulans ve polis gelmişti. Görünce sırtımdan buz gibi ter çıktı. Araçtan çıkartılırken Erkan Kalender’in nabzı hala atıyordu. Ambulansa alındığında kalbi durdu. Işıklı tünelden çıkınca aniden zifiri karanlık yola çıkıyorsunuz. Işığın vurduğu reflektörler dikkat dağıtıyor. Çünkü aydınlatma direkleri yanmıyor. Bu bölge incelenmeli… 1 Oca 1970
Amasra dün gece feci bir kazaya sahne oldu. Henüz bir hafta önce Enise Kalender ile dünya evine girdiği düğün fotoğrafları ile haber olan Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Amasra tünel çıkışında orta refüje çarptı. 46 yaşındaki Kalender, hastaneye giderken yaşama veda etti.
“İşte o an” diye tabir edilen kaza anını, olay yerinden tesadüfen geçen Bartınlı gazeteci Halil Tekin an be an görüntüledi. Yaşadıklarını da sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaştı. İşte gazetecinin gözünden kaza anı:
GÖRÜNCE SIRTIMDAN BUZ GİBİ BİR TER ÇIKTI
“Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender’in geçirdiği trafik kazasının hemen ardından tesadüfen olay yerinden geçiyordum. Aracımla durduğumda kaza yapan aracın valilik araçlarından olduğunu gördüğümde ön koltukta oturan kişinin kim olduğuna baktım ve inanın o an sırtımdan buz gibi bir ter çıktı. Valilik Özel Kalem Müdürüne haber verdim. Buraya kadar olay tamamen kaza olarak görünüyor.
AYDINLIKTAN ZİFİRİ KARANLIĞA ÇIKIŞ VE GÖZ ALAN REKLEKTÖRLER
Ancak kazanın sonrasında görüntüleri incelediğimde maalesef yarım yamalak aydınlatması yapılan Amasra tünelinin içinden çıktıktan sonra aydınlatma direkleri çalışmadığı için zifiri karanlık bir kavşak ve kavşakta bariyerlere yerleştirilmiş plastik aksamların üzerinde gözünüze vuran reflektörler yön bulmanıza yardım ediyor. Soruyorum? İki yıldır dilimde tüy bitti bu aydınlatma direkleri süs olsun diye mi dikildi? Bu kadar zor mu bu direklere elektrik vermek ve bu kavşağı aydınlatmak.”