Başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak. 2 bin madenci, sadece Bartın, Zonguldak ve Karabük illerinde ikamet edenlerden seçilecek. Sözlü mülakat yok. Şartlara uyan ve kurayı kazanan, TTK’da işe başlayacak.
BARTINSTAR/EKONOMİ
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 2 bin işçi için gerekli şartlar belli oldu. TTK bünyesinde eksikliği gidermek üzere alınacak işçiler, Bartın-Zonguldak ve Karabük illerinden seçilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz doğalgazının karaya ulaşması nedeniyle Filyos’ta düzenlenen törende TTK’ya 2 bin işçi alınacağını duyurmuştu. TTK’ya işçi alımı ile ilgili şartlar da belli oldu.
BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAK, KURA İLE BELİRLENECEK
Buna göre Türkiye Taş Kömürü işletmesine işçi alımı Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak. İşçi alımı ile ilgili ilamın yayınlanması ardından başvurular alınacak. Ardından nihai liste belirlenecek. Bu liste TTK’ya iletilecek. Ve belirlenen tarihte kura çekimi yapılacak. Sözlü mülakat olmayacak.
2 bin işçi alımı, TTK’nın faaliyet gösterdiği şehirlerden seçilecek. Bartın, Zonguldak ve Karabük’te ikamet edenler başvurabilecek.
BARTIN-ZONGULDAK VE KARABÜK’TE İKAMET ŞARTI ARANACAK
Yapılacak başvurular bazı nitelikler doğrultusunda yapılacak. Pano-ayak üretim işçisi kadrosunda olmak üzere 3 alanda alım yapılacak. Adaylardan şu şartlar istenecek:
Amasra’daki doğalgaz kazısından Roma çıktı
Yılmaz Tunç “CHP’li militanlar” dedi, Amasra’da gerginlik yaşandı
Amasralı İlyas, Türkiye finallerine gidiyor
Borular geldi, Amasra’ya doğalgaz projesi başladı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.