Togg’u yarım saat şarjla fullemek kaç para? Rakamlar açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

batarya kapasitesi 52,4 kWh olan kısa menzilli 314 kilometre menzile sahip Togg’un Şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira oldu. 88,5 kWs batarya kapasitesi bulunan 523 kilometre uzun menzilli Togg’un şarj maliyeti ise 707.1 lira olacak.

BARTINSTAR/OTOMOBİL

Togg’un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarında kapasiteler menzile oranla değişiklik gösteriyor. Kısa menzilli Togg 52,4 kWh bataryasıyla 314 kilometre yol alabilirken uzun menzilli Togg 88,5 kWh bataryasıyla 523 kilometre yol gidebiliyor.
Km başına 1,33 lira tüketecek: Trugo’da ise şarjın maliyeti belli oldu. kWs başına 180 kW’lık ve 300 kW’lık istasyonlarda birim başına ücret 7,99 lira oldu. Başka bir deyişle batarya kapasitesi 52,4 kWh olan kısa menzilli 314 kilometre menzile sahip Togg’un Şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira olurken kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 lira olacak.

88,5 kWs batarya kapasitesi bulunan 523 kilometre uzun menzilli Togg’un da şarj maliyeti 707.1 lira olacak ve kilometre başına harcadığı enerji de 1,35 lira olarak gerçekleşecek.

Tüketim kullanıma göre: Elektrikli araçlarda kilometre başına harcanan enerji fiyatı sürücünün kullanım alışkanlıkları ve dinamiklerine göre değişebiliyor. İçten yanmalı motorlarda da olduğu gibi performanslı kullanımda yakıt fazlalaşırken elektrikli araçlarda da bu durum gerçekleşiyor.
Klima ya da ısıtma sisteminin kullanımı, hava şartları, eğim, yol şartları, sürücünün kullanım alışkanlıkları, aracın lastik donanımına kadar yakıt tasarrufunu olumlu ya da olumsuz etkileyecek pek çok madde bulunuyor.

İlk 10 istasyon kuruldu: İlk şarj cihazını Bolu’da kuran Trugo, Bursa, İstanbul, Samsun, Sakarya, Düzce, Ankara, Kocaeli, Van ve Denizli’de de kurulumlarını tamamladığını açıkladı. Kısa sürede 81 ilde şarj istasyonu kurulumu yapılacağı duyuruldu.
Verilen bilgiye göre, kendi hizmet noktalarının yanı sıra Shell ile de iş birliği yapan şirket, Shell istasyonlarında da cihaz kurulumlarını sürdürüyor. Trugo’nun kurduğu istasyonların, tüm elektrikli araç kullanıcıları tarafından kullanabileceği bildirildi.

30 dakikadan az sürede doluyor: 180 kW ve üzeri cihazlarla tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet sunmayı hedefleyen Trugo, bir bataryanın doluluk oranının 30 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80’e ulaşmasını sağlıyor. Cihazlar, yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynakları kullanılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Togg’u yarım saat şarjla fullemek kaç para? Rakamlar açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir