Emniyet ve jandarma ekipleri, geçen hafta kapsamlı bir operasyona imza attı. Ulus ve Bartın’da 17 kişi gözaltına alındı; 8’i tutuklandı.
74MEDYA/ASAYİŞ
Ulus Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan ilk operasyonu Bartın Kaçakçılık ve Organize Suçlar şubesi ile Ulus polisi gerçekleştirdi. Dosya oldukça kabarıktı. Suç işlemek kaydıyla silahlı örgüt kurmak, suç örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, uyuşturucu madde ticareti, uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak gibi iddialar yer aldı. Ulus ve İstanbul bağlantılı yapılan eş zamanlı operasyon, 9 Haziran’da yapıldı, 12 zanlı gözaltına alındı. Dün hakim karşısına çıkartılan zanlılardan 8’i tutuklanırken 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
BARTIN’DA NARKOTİK POLİSİ
İkinci operasyon ise Bartın’da gerçekleştirildi. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Narkotik polisinin gerçekleştirdiği operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü uyuşturucu ve uyarısı madde bulundurmak ve kullanmak suçundan tutuklandı. 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.