Kozcağız’ın kadınlarına desteğiniz için teşekkürler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya hükümeti, Türkiye’de kadının güçlendirilmesi amacıyla 64 projeye mali destek sağlıyor. O projelerden biri de “Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın Projesi…” Kozcağız beldesindeki kadınların güçlendirilmesi merkezli projeye Japonya 89 bin dolar (Yaklaşık 540 bin lira) hibe sağlıyor.

74MEDYA/EĞİTİM

İblib’deki gelişmeler nedeniyle Rusya, Amerika ve AB ülkeleri ile gergin bir dönem yaşayan ülkemizde biraz olsun içimizi ısıtan haber Ankara’dan geldi.

Japonya Hükümeti tarafından Japonya Resmi Kalkınma Yardımı (ODA) kapsamında desteklenen “Japonya Yerel Projelere Hibe Programı” toplu imza töreni düzenlendi. Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen törene, Türkiye Japonya Dostluk Grubu Başkanı Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Sinan Güner, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Bartın Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Feridun Güler ile geçen hafta emekli olan İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri İbrahim Kayış katıldık.

BU YIL KABUL EDİLEN 9 PROJE ADASINDA KOZCAĞIZ DA VAR

Bartın heyetinin törene katılım nedeni, Bartın Sosyal Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan “Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın Projesi”nin de Japonya Büyükelçiliğince yürütülen ve bu yıl desteklenecek 9 proje arasında de yer alması.

Kozcağız’da kadınların sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirme amaçlı kurslar ve seminerlerin yer alacağı, kadınların el sanatları, mesleki beceri kursları ve sertifika programları gibi faaliyetlerin gerçekleştirileceği “Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın Projesi” Japonya hükümetince 89 bin dolar hibe ile desteklenecek.

YILMAZ TUNÇ BÜYÜKELÇİLİK’TEKİ İMZA TÖRENİNDE KONUŞTU

Türk Dışişleri Bakanlığı ve Japonya Dışişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokole istinaden kadının güçlendirilmesi, temel eğitim, temel sağlık gibi konular başta olmak üzere yerel projelere hibe programı kapsamında bu güne kadar 56 projeye destek sağlandı. Dün imzaları atılan 9 adet proje ile birlikte bu sayı 64’e yükseldi.

Türkiye-Japonya Dostluk Grubu Başkanı Yılmaz Tunç, imza töreninde yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki tarihi dostluk ilişkilerine dikkat çekti. “Tarihi dostluk bağlarına sahip olduğumuz, Asya-Pasifik bölgesinde stratejik ortağımız Japonya ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. İlişkilerimizin her alanda güçlendirilmesi için potansiyelimiz çok geniştir. Bu potansiyeli daha da büyütmek için her iki ülkenin yetkililerinin yoğun çabalarının devam ettiğini görmek mutluluk verici” diyen Yılmaz Tunç, şunları söyledi:

ERTUĞRUL FIRKATEYLİ FACİASI ÜZERİNDEN 130 YIL GEÇTİ

Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğun temelleri 19. Yüzyıl sonlarına uzanır. Sultan II. Abdülhamid’in Japon İmparotoru Meiji’ye mukabil hediyeleri ve dostluk mesajını götürmek üzere 1890 yılında Japonya’yı ziyaret eden Ertuğrul Fırkateyni’nin dönüş yolunda Kushimoto açıklarında batması ve 532 denizcimizin şehit olması sonrasında Japon halkının hem arama kurtarma noktasındaki hem de sonrasında şehit olan denizcilerimiz için düzenlenen yardım kampanyaları dostluğumuzun temellerini oluşturmuştur.

İran-Irak Savaşı sürerken 1985 yılında Tahran’da mahsur kalan çok sayıda Japon vatandaşının Japon makamlarının yardım çağrısı üzerine Türk Hava Yolları tarafından Japonya’ya götürülmeleri de ilişkilerdeki bir diğer duygusal dönüm noktasını teşkil etmiştir.
Japonya ile Türkiye arasındaki köklü ilişkilerin geliştirilmesi ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2003 yılı “Japonya’da Türkiye Yılı”, 2010 yılı da “Türkiye’de Japon yılı” son olarak ta 2019 yılı “Japonya’da Türk Kültür Yılı” olarak kutlanmış ve bu son etkinliğe Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştır.

Bu yıl Ertuğrul Fırkateyni faciasının 130. Yılıdır. Bu nedenle her iki ülke arasında anma etkinlikleri ve ziyaretler planlanmaktadır. Türk ve Japon halkının karşılıklı olarak birbirlerine duydukları sevginin ayrı bir yeri vardır, bu sevgi bağlarını güçlendirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizde 20 yıldan buyana devam eden Japonya Resmi Kalkınma Yardımı (ODA) kapsamında desteklenen Yerel Projelere Hibe Programı da bunun en güzel örneğidir.
Yerel Projelere hibe programı nedeniyle, Majesteleri Japonya İmparatoru Naruhito’ya, Japon Hükümetine ve Japonya Büyükelçisi Sayın Akio Miyajima’ya teşekkür ederim.

Proje Hibe Protokolü Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima ve Bartın Valisi Sinan Güner tarafından imzalandı.

Japon Büyükelçi’ye Bartın tel kırması hediye edildi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kozcağız’ın kadınlarına desteğiniz için teşekkürler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir