AK Parti’de iki ilçe bir de belde belediye başkan adayları belirlendi. İktidar partisi, Bartın teşkilatının talebi üzerine seçime mevcut belediye başkanları ile girme kararı aldı.
Merkez ilçede Yusuf Ziya Aldatmaz isminde karar kılan AK Parti, iki belediye dışındaki adaylarını tamamladı. Üç dönemleri dolan Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan’ın da seçime katılması yönünde karar alındı. AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Ankara’da Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’la bir araya gelerek son durumu değerlendirdi. Toplantıda alınan karar üzerine Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ve Kurucaşile Belediye Başkanı Zihni Sayın ile yarışa girilmesini kararlaştırdı. Ancak resmi resmi açıklama yapılmadı.
AK Parti’de adayları belirlenemeyen sadece iki belediye kaldı. Biri, 4 aday adayının yer aldığı Kumluca. Diğeri ise mevcut Belediye Başkanı M.Emin Timur’un yeniden başvuru yapmadığı Amasra. İki belediye için bir karara varılamadığı, çalışmaların haftaya kadar uzayabileceği belirtiliyor.

