Bartın Anayasası tamam, sıra büyümede

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Sarı bölgelerin imara açılmasıyla 80 bin nüfus gelecek. Ağdacı, Şiremirçavuş, Gecen, Kemerköprü, Tuna, Gölbucağı, Orduyeri, Çaydüzü’nde olumlu görüş verilen yerlere imar verdik. Modern şehir buralarda yükselecek.”

Bartın Belediye Başkanı ve 31 Mart seçimlerinde MHP’nin başkan adayı Cemal Akın, itirazlar nedeniyle çokça tartışılan yeni imar planını anlattı, modern Bartın’ın bu plan ışığında inşa edileceğini söyledi. 74medya’nın sorularını yanıtlayan Başkan Akın, trafik sorunundan yeni sanayi bölgelerine şehrin geleceğine ilişkin öngörülerini paylaştı.

10 YILDA SU VE KİRLİ HAVA SORUNUNU ÇÖZDÜK. BİR ŞEY KALDI; O DA TRAFİK

10 yıl önce göreve geldiklerinde şehrin yapısal sorunlarına çözümler üreterek göreve başladıklarını söyleyen Başkan Akın, şehrin gelecek 50 yıllık su sorununa çözüm ürettiklerini ve doğalgaz alt yapısını büyük oranda tamamlayarak temiz havaya ulaştırdıklarını ifade etti. “Kalan bir şey var; trafik. Peki onu nasıl halledeceğiz?” diyerek söze başlayan Cemal Akın, bunun için 2012 yılında hazırlamaya başladıkları yeni imar planına işaret etti. Toplam 21 kurumla istişare edilerek uzun bir maraton sonunda hazırlanan planla ilgili “Yeni ve modern Bartın, bu plan ışığında doğacak” diyen Cemal Akın, şöyle konuştu:

BEĞENMEDİKLERİ İMAR PLANINDA 15 KÖPRÜ VAR

“Bin yandan nüfus artarken şehir yerinde saydı. 60 bin olduk, 70 bin olduk, üniversite derken 100 bin kişinin hareket ettiği bir şehir olduk. Budapeşte’yi inceledik. Şehri Buda ve Peşte diye 7 köprü üzerinden ikiye bölmüşler. Bartın’da 6 köprü var. Sorunu çözmek için yapacağınız işleri planlara işlemeden olmaz. Bu problemler simülasyonlarla çözülmez. Gerçekçi olmalıyız. Beğenmedikleri o imar planında 15 tane köprü var. 4’ü yaya, 11’i araç geçişi. Bunlardan 3’ü çok önemli. Birincisi Orduyeri-küçük sanayi sitesi köprüsü. İkincisi kız mesleğin yanından fidanlığa, fidanlıktan yeni adliye binası önünden çevre yoluna çıkacak olan köprü. Bu da Kemerköprü’yü rahatlatacak.

Üçüncü köprü ise Çatmaca mevkii. Özel İdare Kavşağını rahatlatacak. Gecen mahallesinden Toptancılar Sitesi üzerinden Ağdacı, oradan Balamba’ya Karayolları’na çıkacak olan 25 metre genişliğinde 6 km uzunluğunda yol ağından bahsediyorum. Bu yol ağı, o imar planıyla oluştu. Bunu yaparken biri AK Partili diğeri CHP’li 5 belediye meclis üyesi gece gündüz çalıştı. Haksızlık etmesinler, onlara sorsunlar. Böyle oldu bu işler…”

BU PLANLAR ŞEHRİN ANAYASASI

‘Şehrin Anayasası’ diye tarif ettiği 1/100 binlik, özel idare sorumluluk sahasını işaret eden 1/25 binlik ve belediye sınırlarını belirleyen 1/5 binlik planların birbiriyle uyumlu şekilde hazırlandığını söyleyen Başkan Akın, sarı bölgelerin imara açılmasıyla Bartın’a 80 bin yeni nüfus geleceğini şu sözlerle anlattı:

“Bu plan sayesinde ne oluyor biliyor musunuz? Bartın’da orta ölçekli sanayi bölgesi yoktu. Küçük de yoktu organize sanayi bölgesi de… Küçük sanayi bölgesi; ortalama 100 metrekare kapalı alanlara sahip sanayi tesisleri anlamını taşıyor. Orta ölçekli ise asgari 1000 metrekare kapalı alanı olan yerler. Organize sanayi ise 8 bin, 10 bin, 25 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikalar… İşte Dallıca bölgesinde orta ölçekli sanayi bölgesi oluşturduk. Mevcuttaki küçük sanayi sitesinin üç katı büyüklüğünde. Burada en az 3 bin kişi çalışacak.

FİLYOS’LA BİRLİKTE İSTİHDAM DA NÜFUS DA ARTACAK

Biliyorsunuz Filyos bölgesi genişliyor. 150 yıllık bir proje. Bu hükümetin değil, 20 yıl önceki hükümetin değil, 50 yıl öncekinin değil. Abdülhamit’ten bu yana devam eden bir devlet projesidir. Burada 20 milyon metrekarelik endüstri bölgesi, 25 milyon tonluk yük boşaltma kapasiteli liman oluşuyor. Liman bitmek üzere. 2020’de bitecek. Buraya da demir çelik fabrikaları gelecek. 5 bin kişinin çalışacağı belki bir otomobil fabrikası, halen Japonlar’la görüşüyor. Japonya ve Güney Kore’ye gittik bu amaçla. Bunların yan sanayisi nerde olacak? İşte Dallıca’da yaptığımız orta ölçekli sanayi bölgesinde.

ŞEHİR TEK YÖNE DEĞİL, HER YÖNE BÜYÜYECEK

Demir çelik fabrikalarıyla birlikte 5 bin kişinin çalışacağı alanlardan bahsediyorum. O kişiler nerde kalacak. Çaycuma’da, Devrek’te, Bartın’da kalacak. İmar yaptığımız yerlerde kalacak. İmar planını hazırlarken imara açılabilir denilen, olumlu görüş bildirilen yerleri imara açtık. O yerler Ağdacı, Şiremirçavuş, Gecen, Kemerköprü, Tuna, Gölbucağı, Orduyeri, Çaydüzü. Şehir bir yöne değil her yöne büyüyecek…”

KISA KISA
Başkasının cebindeki parayla proje olmaz

Tünel-ırmak projesine tepki: Başkan Cemal Akın, diğer adayların seçim vaatlerine tepkiliydi. 50+1 projesinin biri hariç tamamının belediye bütçesinden karşılanacağını anlatan Akın, İnkumu’na tünel gibi projeler için şu ifadeleri kullandı: Başkasının cebindeki parayla, başkasının bütçesiyle olmaz bu işler. Bu millet yer mi bunları…

‘Hükümetten bin şey istemedi’ eleştirisi: Gerekli durumlarda bakanlıklarla görüştük. Onun dışında biz çağrılan her yere gideriz. Çağırdılar da gitmedik mi?

Anketler: Ben her ay anket yaptırırım. Hangi mahallede sıkıntı var, nerede ne sorun var… Seçimle ilgili de yaptırdık tabi. Halkımıza hürmetlerimi sunuyorum, her seferinde iki üç puan arttı destek, yüzde 57’lere ulaştı. Diğer adaylar da yaptırıyordur mutlaka. Ama açıklamak zor olur. En iyi anket sandıktır.

Kutlubey kampüsündeki su sorunu: Yurt bitti, eyvah su yok. Orası Tuzcular Köyü sınırları içinde. Yani 10 gün öncesine kadar Özel İdare’ye ait. Su aradılar, yeterli oranda bulamadılar. Toplantılar yaptık, sonra bizden istediler. Hat kuruldu, işçiliğini de biz yaptık. Şimdi günlük 500 ton su veriyoruz. Arıtılmış ve içilebilir.

Seçim sürecine ilişkin mesaj: Yalansız, riyasız, sahtekarlık yapmadan, yine burada yaşayacağımızı göz önünde alarak huzur içinde şeffaflık içinde geçmesini istiyorum.

42 yıllık topu sorunlarını çözüyoruz

Başkan Cemal Akın, şehrin 42 yıllık topu sorununu çözdüklerini söyledi. 9 etap halinde gerçekleştirilecek olan hisseli parsel tapulandırma çalışmasında ilk olarak Aladağ Mahallesi’nde 20 hak sahibine tapularını teslim ettiklerini söyledi. Dün de Karaçay’da 39 hak sahibi tapusuna kavuştu. Cemal Akın, 1977’den bu yana yaşanan ve 900 aileyi ilgilendiren sorunla ilgili “Aladağ ve Karaçay tamam. Tuna, Ağdacı ve Esentepe’deki sorunu da etap etap çözüme kavuşturacağız” bilgisini verdi.

Cemal Akın, seçim sürecine ilişkin planlarını anlattı…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bartın Anayasası tamam, sıra büyümede

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir