Kumluca’da üç beş öğrenciye mevzuat zulmü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taşımalı eğitim kapsamında yıllardır servisle okullara taşınan öğrencilerle ilgili bu yıl alışılmadık bir sorun yaşanıyor. YİBO öğrencileri boş servislere alınmıyor.

KUMLUCA/STAR 28 Eki 2020

Taşımalı eğitim kapsamında Derecamii, Konuklu, Kızıllar, Kirsinler ve Doğan gibi köylerden öğrenciler Kumluca merkezdeki okullarına taşınıyor. Mehmet Akif İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu için köylere çıkan servislerden yakın köyler olduğu için YİBO öğrencileri de bu yıla kadar yararlanabiliyordu.

Ancak ne olduysa bu sene, sayıları üç beşi geçmeyen YİBO öğrencileri boş servislere alınmamaya başlandı. Bu duruma öğrenci ve veliler büyük tepki gösterdi.

ARIT’TA OLUYOR KUMLUCA’DA NEDEN OLMUYOR!

Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, CİMER’e yapılan başvurulara “zorunlu olmadıkça YİBO’lar taşıma merkezi yapılamaz. Yurt kapasitesi dolarsa taşıma yapılabilir” gibi mevzuatlara atıf yapan yanıtlar veriyor. Oysa aynı uygulama, yıllardır Kumluca’da olduğu gibi bu sene Arıt’ta halen sorunsuz şekilde yürüyor. Arıt’ta hem yatılı hem de taşımalı öğrencileri aynı serviste okullarına gidip geliyor.

Arıt gibi Türkiye’nin pek çok YİBO okulunda taşımalı eğitim uygulanıyor. 

Duruma tepki gösteren Kumlucalı veliler “Çocuklarımız yıllardır bu servisleri kullandı. Pek çok yerde de halen kullanılıyor. Servisler dolu de değil. Böyle bir çileyi neden yaşıyoruz. Üstelik pandemi döneminde öğrencilerin toplu halde kalması daha sakıncalı. Bunca sorunun arasında birkaç öğrencinin sorununu çözmek bu kadar mı zor” diye soruyor. Ulus’un yeni Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç’ın soruna çözüm bulmasını istiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kumluca’da üç beş öğrenciye mevzuat zulmü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir