Ayhan Tepe, yürümeyen sisteme karşı itirazlarını sıraladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Devlet; esnaf ve sanatkarlara ne kadar destek olmaya çalışsa da bürokratik engeller, kredi ve yardımlarda kredi notu gibi bankaların çıkardığı zorluklar işletmeleri canından bezdiriyor. Toplumda adalet duygusunu zedeleyecek suistimallerin önüne geçilmeli…”

BARTINSTAR/EKONOMİ

Dünya Esnaf ve Sanatkârlar Derneği bünyesindeki Ahi Enstitüsü ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “Ahilik Töresi Afet Bilinci Güvenli Millet, Güvenli Devlet” projesi kapsamında gerçekleştirilen toplantıda esnaf ve sanatkarın afet sonrasında yaşadığı sorunlar tartışıldı.

Enstitü Başkanı Fehmi Çalmuk’un moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Bartın Kahveciler Odası ve TÜRKAP Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tepe de konuşmacı olarak katıldı.

Ankara, Adıyaman, Tokat ve Diyarbakır gibi oda, birlik ve kredi kefalet kooperatif başkanlarının da konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Ayhan Tepe; son yıllarda meydana gelen deprem sel gibi afetlerin esnaf ve sanatkarları ciddi anlamda etkilediğini, faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan esnaf ve sanatkarın istihdam ve üretim planları yapmak yerine “Yaşam mücadelesi” ve “ayakta kalma” derdine düştüğünü dile getirdi.

Devlet, ne kadar destek olmaya çalışsa da bürokratik engellerin yarattığı yılgınlığa yol açtığını vurgulayan Ayhan Tepe, “Devlet tarafından sağlanan kredi veya yardımlarda kredi notu gibi prosedürler veya bankaların çıkarttığı zorluklar neticesinde esnaf ve sanatkarın çöküntüye uğruyor. Bu çöküntü, aile bütünlüğüne dahi zarar verebiliyor. Hatta bu zarar esnaf ve sanatkarın yanı sıra yanlarında çalışanlara dahi sirayet etmiş durumda. Bunun için de ikinci bir müdahale faydalı olur” görüşlerini paylaştı.

Tespit, değerleme ve dağıtım gibi aşamalarda odalarla iş birliği içerisinde olunduğunda kaynakların daha verimli kullanılabileceğini belirten Ayhan Tepe, kamu zararına yol açacak ya da toplumda adalet duygusunu zedeleyecek suistimallerin de önüne geçilebileceğinin altını çizdi.

Yapılacak yardımlar ve sağlanacak kredilerde süreç uzadıkça işletmelerin yetişmiş nitelikli eleman kaybı yaşamasına sebep olunduğu ve işletmelerin kapanma gibi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını dile getiren Tepe, bunun önüne geçmek için acilen Afet Fonu veya Afet Sandığı gibi bir sistemin önemine ve aciliyetine dikkat çekerek esnaf ve sanatkarın daha güvenli yarınlara ulaşmaları adına önemli olacağını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ayhan Tepe, yürümeyen sisteme karşı itirazlarını sıraladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir